11.05.2013 17:37

FOTO: Pierīgas regbija klubiem Siguldā pirmās piecas vietas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: Pierīgas regbija klubiem Siguldā pirmās piecas vietas Krišjānis Grantiņš un Zigismunds Zālmanis, Nikon

Latvijas čempionāta pirmajā kārtā regbijā-7 finālā atkal tikās nesamierināmie pretinieki no Ķekavas un Garkalnes novadu klubiem, garkalniešiem izdevās revanšs par zaudējumu Latvijas kausa izcīņā.

Turnīrā "Depo" laukumā Siguldā piedalījās astoņas komandas. Piecas no tām pārstāvēja Pierīgas regbija klubus un ieņēma pirmās piecas vietas.

Pēc spēlēm divās apakšgrupās pa divām labākajām vienībām kvalificējās pusfinālam. Šo četru komandu savstarpējos mačos Ķekavas kluba "Miesnieki" pirmā komanda "Re-Fort/Miesnieki" pārspēja otro "RTU/Miesnieki" ar 26:0, bet kluba "Livonia" pirmā komanda, kas piedalījās ar nosaukumu "Autowelt/Livonia", atstāja "sausā" regbija kluba "Baldone"/LSPA regbistus 27:0.

Pusfinālos "Re-Fort/Miesnieki" uzvarēja baldoniešus 24:12, bet "Autowelt/Livonia" pārliecinoši pieveica "RTU/Miesniekus" 48:5. Tāpat kā Latvijas kausa izcīņas turnīrā pirms divām nedēļām turpat Siguldā finālā tikās Ķekavas un Garkalnes klubu labākās komandas, un šoreiz "Livonia" kluba pārstāvji izrādījās krietni pārāki – veica sešus piezemējumus un svinēja uzvaru 41:7.

Spēlē par trešo vietu "Baldone"/LSPA sīvā cīņā ar 12:10 uzvarēja "Miesnieku" otro komandu. Savukārt turnīrā par piekto vietu "Garkalne/Livonia" regbisti vispirms ar 36:14 pārspēja LLU/TELMS komandu, bet pēc tam ar 24:5 arī "LMT/Eži" vienību. Mačā par septīto vietu LLU regbisti ar 24:12 pieveica Valmieras komandu "Beverīna/Fēnikss".

Latvijas regbija-7 čempionāta otrā kārta paredzēta jūlijā Upesciema stadionā, kur pēc trim nedēļām risināsies Eiropas čempionāta B divīzijas turnīrs šajā regbija paveidā.