09.05.2013 13:17

Olaines skeitbordisti plūc laurus Pavasara sporta festivālā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Olaines skeitbordisti plūc laurus Pavasara sporta festivālā Krišjānis Grantiņš un www.sports.riga.lv

Latvijas labākā skeitborda slaloma meistara reputāciju attaisnojis daudzkārtējais pasaules un Eiropas čempionātu laureāts Jānis Kuzmins.

Skeitborda sacensībās Rīgā, kas notika Pavasara sporta festivāla ietvaros, labākie tika noteikti vairākās vecuma grupās divās disciplīnās – slalomā un hibrīdslalomā (nelielas atšķirības distanču garumā, konusu izvietojumā un sacensību norisē).

Sacensībās slalomā "Open" grupā pēc kvalifikācijas braucieniem laureāti tika noskaidroti pēc izslēgšanas turnīra principiem, dalībniekiem sacenšoties pa pāriem divos braucienos. Jānis Kuzmins kvalifikācijā uzrādīja labāko rezultātu 11,93 sekundes, ceturtdaļfinālā divu braucienu summā par 2,06 sekundēm pārspēja Ainaru Jermačenko, pusfinālā bija 1,35 sekundes ātrāks par Jāni Jirgenu, bet finālā divreiz uzvarēja Gustavu Gailīti ar kopējo pārsvaru 1,08 sekundes.

Hibrīdslalomā katram dalībniekiem bija doti divi mēģinājumi iespējami ātri veikt distanci, un summā tika vērtēts labākais rezultāts. J.Kuzmins pirmajā braucienā finišēja pēc 12,15 sekundēm, otrajā bija par sekundes divām simtdaļām lēnāks, taču viņa sasniegumu nevienam pārspēt neizdevās. Otro vietu ieņēma Armands Sausiņš (12,46 s), trešo Gustavs Gailītis (12,52 s).

Divi Olaines jaunie skeitbordisti startēja junioru sacensībās, kurās gan piedalījās tikai trīs sportisti. Gan slalomā, gan hibrīdslalomā Artūrs Liskovs ieņēma otro un Adrians Bendzulis trešo vietu, abas reizes piekāpjoties Tomam Dreiblatam. Tiesa, slalomā Liskovu no uzvarētāja šķīra tikai sekundes trīs simtdaļas.