08.05.2013 17:47

Ar vilcienu – uz "Laivu karnevālu 2013" Siguldā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. arhīvs

11. maijā notiks jau tradicionālais "Laivu karnevāls 2013", kurā pulcēsies laivošanas cienītāji no visas Latvijas.

AS "Pasažieru vilciens" (PV) sadarbībā ar atpūtas parku "Rāmkalni" visiem pasākuma dalībniekiem piedāvā uz starta vietu Siguldā doties ar vilcienu bez maksas.

Vilcienā Rīga– Sigulda, kas no Rīgas pasažieru stacijas atiet plkts.7.52, karnevāla dalībniekiem būs rezervēts īpašs svētku vagons. Uz perona ūdensprieku cienītājus sagaidīs aktīvās atpūtas un laivošanas entuziasts Imants Vekmanis. Par atmosfēru brauciena laikā rūpēsies koris "SŌLA". Siguldā vilcienu sagaidīs autobuss, kas dalībniekus tālāk transportēs līdz Starta punktam–Siguldas kempingam "Dainas".

Kā informē "Laivošanas karnevāla 2013" organizētāji, dalībnieku reģistrācija karnevālam sāksies plkst. 10. Pēc tam notiks dalībnieku parāde un svinīgās uzrunas, pēc kurām jau tiks dots starta signāls pašam laivu braucienam līdz pat Rāmkalniem. Ir plānota viena kontrolpietura ar trīs uzdevumu pildīšanu. Pietura atradīsies Siguldas pludmalē pie piedzīvojumu parka "Tarzāns". Finišs notiks, kad lielākā daļa dalībnieku būs nokļuvuši līdz Rāmkalniem.

Aptuvenais laiks ap plkst.15. Finišā notiks uzdevumu atskaitīšana un atdziedāšana, kā arī labāko apbalvošana un sumināšana. Kopējais distances garums – apmēram 17 km. Kā uzsver karnevāla rīkotāji – šajā absolūti demokrātiskajā pasākumā joprojām var piedalīties ikviens, kas ir gatavs laivošanai. Pieteikšanās karnevālam turpinās līdz 9.maijam. Savukārt dienas beigās – plkst.17.00 Rāmkalnos būs klāt autobuss, kas laivotājus nogādās uz Inčukalna dzelzceļa staciju, lai ar vilcienu varētu doties atceļā uz Rīgu. Arī atpakaļceļš karnevāla dalībniekiem būs bez maksas.

PV jau vairākus gadus atbalsta "Laivu karnevālu 2013", nodrošinot dalībniekiem ērtu nokļūšanu gan uz starta vietu, gan mājup, kad sasniegts finišs. Vilciens ir viens no ērtākajiem, ekonomiskie izdevīgākajiem un dabai draudzīgākajiem ceļošanas veidiem, tādēļ PV ar lielāko prieku atsaucas "Rāmkalnu" iniciatīvai, pasākuma dalībnieku loģistikai izmantot tieši dzelzceļa pasažieru pārvadājumus.

Siguldas puses uzņēmēji un pašvaldības ir vieni no aktīvākajiem Latvijā tūristu piesaistē tieši vilcieniem, piedāvājot gan ceļotājiem, gan dažādu publisku pasākumu apmeklētājiem ērtu nokļūšanu izvēlētajā gala mērķī, informē Jana Priedniece, AS "Pasažieru vilciens" sabiedrisko attiecību speciāliste.