07.05.2013 12:05

Latvijas čempionāta gaidās Inčukalnā noskaidro labākos galda hokejistus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas čempionāta gaidās Inčukalnā noskaidro labākos galda hokejistus www.galdahokejs.lv

Trīspadsmitajā Inčukalna čempionātā galda hokejā visu goda pjedestālu aizņēmuši brāļi Saulīši – pirmais bija Matīss, otrais Mikus un trešais Edgars.

Inčukalna čempionāta dalībnieku rekordskaits tika sasniegts pirms trim gadiem, kad cīņā par čempiona titulu iesaistījās 40 galda hokeja cienītāju. Šoreiz spēlētāju skaits bija salīdzinoši neliels – tikai 25, turklāt nepiedalījās arī vairāki no labākajiem Inčukalna galda hokeja kluba pārstāvjiem.

Pēc priekšsacīkšu un ceturtdaļfināla spēlēm pusfinālā savā starpā tikās abi vecākie no brāļiem Saulīšiem Edgars un Mikus – ar 4:3 pārāks izrādījās Mikus. Otrā pusfinālā Matīss Saulītis ar 4:2 pārspēja Jāni Kalnevicu. Finālā Matīss pārliecinoši ar 4:0 pieveica Miku un pirmo reizi kļuva par Inčukalna čempionu,  bet cīņā par trešo vietu pagājušā gada turnīra uzvarētājs Edgars Saulītis uzvarēja J. Kalnevicu 4:2.

Junioru konkurencē par uzvarētāju kļuva Inčukalna galda hokeja kluba jaunais talants Filips Buhtujevs, kurš kopvērtējumā ieņēma piekto vietu. Dāmām labākā bija Ilze Zuce-Tenča (10. v.), bet jaunāko junioru konkurencē pirmo vietu ieņēma Rainers Kalniņš (11. v.), informēja rīkotāji.

Kā jau ierasts, apbalvošanas ceremonijā labākie tika pie daudzām balvām, par kurām parūpējās Inčukalna novada dome, – kausiem, medaļām, diplomiem, konfekšu kastēm un šokolādēm. Noslēgumā, kā jau ierasts pēc tradīcijas, tika dzerta tēja un ēsts kliņģeris.

Jau sestdien, 11. maijā, Inčukalna sporta kompleksā notiks Latvijas čempionāts galda hokejā "Open" jeb kopējā klasē. Sacensību sākums plkst. 10, finālspēles plānotas aptuveni 18.30.