06.05.2013 12:06

"Baltic Cup" galvenajā maršrutā uzvar Šakurovs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aleksandrs Šakurovs Aleksandrs Šakurovs Latvijas Jātnieku federācija

Jāšanas sporta sacensībās šķēršļu pārvarēšanā "Baltic Cup", kas trīs dienas notika sporta bāzē "Ozoli Eko" Babītes novadā, par "Grand Prix" ieguvēju kļuva sporta centra "Kleisti" pārstāvis Aleksandrs Šakurovs.

Galvenajā no 17 maršrutiem ar 135 cm augstiem šķēršļiem startēja 44 pāri. Pamatdistanci bez soda punktiem veica astoņi, kuri pēc tam sacentās pārlēkšanā. Saīsinātajā distancē nekļūdīgi bija divi pāri, un ar labāko rezultātu (34,16 sekundes) pirmo vietu izcīnīja Aleksandrs Šakurovs ar zirgu Art. Trīs sekundes viņiem zaudēja Igaunijas labākais jātnieks Gunārs Kletenbergs ar Adelheid.

Trešajā vietā ierindojās Andrus Petrovs no Lietuvas ar Van Helsin, bet ceturto un piekto vietu ieņēma viens no sacensību rīkotājiem un pagājušā gada uzvarētājs, Babītes novada pārstāvis Ģirts Bricis no sporta kluba "Sport de Lux" ar zirgiem Egano van Kadal un Emilie Jolie.

Lielāko daļu uzvaru atsevišķos maršrutos dažādās konkurencēs – ponijiem, bērniem, junioriem, jaunajiem jātniekiem, jaunzirgiem, pieaugušajiem un amatieriem – "Baltic Cup" sacensībās guva sportisti no Lietuvas. Taču laureātu vidū izdevās iekļūt arī vairākiem Pierīgas jātnieku klubu pārstāvjiem.

Otro vietu ātruma maršrutā ar 80 cm augstiem šķēršļiem ieguva Ieva Eglīte ("Sport de Lux") ar zirgu Kedence, maršrutā ar 50 cm augstiem šķēršļiem Helēna Tommingasa (Mārupes novada zemnieku saimniecība "Tīraines staļļi") ar Peach Boy, bet Laura Penele (Mārupes novada ZS "Lielceri") ar Progresu ieņēma trešo vietu maršrutā junioriem un jaunajiem jātniekiem.

Starptautiskās sacensības "Baltic Cup" un vienlaikus arī Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) kausa izcīņas pirmā posma sacensības sporta bāzē "Ozoli Eko" Babītes novadā rīkoja sporta klubs "Sport de Lux" sadarbībā ar LJF un daudziem atbalstītājiem.