03.05.2013 14:38

Sportiskākās Pierīgas skolas – Siguldā un Jaunmārupē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas Valsts ģimnāzijas komanda pēc uzvaras pavasara krosa stafetēs Siguldas Valsts ģimnāzijas komanda pēc uzvaras pavasara krosa stafetēs SVĢ

Otro gadu pēc kārtas Pierīgas novadu skolēnu sporta spēļu kopvērtējumā vidusskolu grupā uzvarējuši Siguldas Valsts ģimnāzijas, bet pamatskolu grupā – Jaunmārupes sākumskolas audzēkņi.

No pagājušā gada septembra līdz šāgada maijam Pierīgas mācību iestāžu audzēkņi dažādās vecuma grupās sacentās gan sporta spēlēs (minifutbols, tautas bumba, basketbols, volejbols), gan individuālajos sporta veidos un disciplīnās (rudens un pavasara kross, peldēšana, vieglatlētikas daudzcīņa) un dažādas stafetes.

Pierīgas sporta spēļu kopvērtējumā vidusskolu grupā katrai skolai tika ieskaitīti astoņi labākie rezultāti – trīs no tā saucamā "vieglatlētika bloka", divi no sporta spēļu bloka un vēl trīs nākošie labākie rezultāti no abiem blokiem (pamatskolām attiecīgi divi, divi un trīs).

Visvairāk punktu kopvērtējumā (188 p.) savāca Siguldas Valsts ģimnāzijas audzēkņi (skolotāji Anda Vīksna un Normunds Šulte). Siguldieši izcīnīja pirmās vietas olimpiskajās stafetēs A (1993./96. g.dz.)un C (1999./2000. g.dz.) vecuma grupās, rudens krosā, volejbolā jauniešiem A grupā, pavasara krosa stafetēs A un B (1997./98. g.dz.) grupās, kā arī otrās vietas basketbolā B grupā puišiem un vieglatlētikas trīscīņa C grupā.

Otrajā vietā summā trešo gadu pēc kārtas ar 182 punktiem ierindojās Mārupes vidusskola (skolotāji Jānis Vilkaušs, Jānis Lagzdkalns, Sandra Kuļikovska, Jana Zvejniece), bet trešo vietu ar 180 punktiem ieņēma 2010./11..g. sezonas uzvarētāji no Babītes vidusskolas (Ruta Jēkabsone, Agnese Feldmane, Edgars Vakuļčiks, Ilze Gajevska). Vēl pirmajā sešniekā iekļuva Ādažu vidusskola (169 p.), Krimuldas vidusskola (163) un Vangažu vidusskola (154).

Pamatskolu grupā otro gadu pēc kārtas galvenā cīņa par pirmo vietu kopvērtējumā bija starp Jaunmārupes sākumskolu (skolotājs Gints Gaiķens) un Carnikavas pamatskolu (Biruta Reide), un arī šogad nedaudz pārāki izrādījās mārupieši. Trešajā vietā ierindojās Berģu Mūzikas un mākslas pamatskola (Zinta Šestakovska), apsteidzot Mārupes pamatskolu, Allažu pamatskolu un Zaķumuižas pamatskolu.

Kopumā Pierīgas novadu skolēnu sporta spēlēs vidusskolu grupā vismaz vienās sacensībās piedalījās 13 skolu pārstāvji, bet pamatskolu grupā – skolēni no 17 Pierīgas mācību iestādēm.