03.05.2013 13:30

Trasē "333" startējusi motošosejas sezona

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Ropažu novadā notikušas biedrības "Durka Racing" rīkotā Nacionālais amatieru čempionāta pirmā posma sacensības motosportā un Latvijas supermoto čempionāta pirmais posms.

Amatieru čempionāta tautas klasē, kurā brauc mazāk pieredzējuši braucēji ar visdažādākajiem motora tilpuma un jaudas motocikliem, abos braucienos uzvarēja Kristaps Straupe. Otrais abos braucienos bija Ingus Ezernieks, bet trešo vietu kopvērtējumā ieņēma Mikus Gredzens, kurš pirmajā braucienā finišēja trešais, bet otrajā ceturtais.

Meistarklasē, kurā startē pieredzējušāki motosportisti ar nopietnāk sagatavotu tehniku, katrā braucienā bija cits uzvarētājs. Pirmajā Kalvis Margevics apsteidza Jāni Eglīti, bet otrajā viņi finišēja pretējā secībā, līdz ar to pirmo vietu posmā par uzvarētāju kļuva Eglītis. Trešo vietu gan abos braucienos, gan summā ieguva Artis Markots.

Starplaikos starp pirmajiem un otrajiem braucieniem notika divi izklaides braucieni. Čoperu sacīkstēs uzvarēja Jānis Ozoliņš, bet "Streetfighters.lv" braucienā labākais bija Roberts Circens.

Pēc "Durka Racing" sacensībām sporta kompleksā "333" notika Baltijas supermoto sezonas atklāšana ar apvienoto Latvijas, Igaunijas un Lietuvas čempionātu pirmajiem posmiem. Sacensības kuplināja Somijas un Krievijas supermoto braucēju piedalīšanās.

Prestižajā "S1" klasē spraigā cīņā uzvaru izcīnīja 2012. gada pasaules čempionāta dalībnieks Aleksandrs Latiševs no Krievijas, informēja rīkotāji. Amatieru klasē ātrākais bija vecmeistars Jānis Saļms, "SuperQuad" klasē uzvarēja Janeks Soidla, "SM MX" klasē – Anrijs Beržanskis, bet jaundibinātajā "SM Street" klasē ātrākais bija Roberts Circenis.