02.05.2013 15:29

Pierīgas orientieristi cīnās par Daugavas kausiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Laura Nelsone Laura Nelsone Edgars Sparāns

Stafešu sacensībās jauniešiem orientēšanās kluba "Kāpa" un Pierīgas bērnu un jaunatnes sporta skolas pārstāvji izcīnījuši pilnu medaļu komplektu. Pierīgas orientieristi ir laureātu vidū arī pieaugušo un senioru konkurencē.

Ogres un Tīnūžu apkārtnē notikusī Daugavas kausa izcīņa orientēšanās sportā vienlaikus bija arī Latvijas stafešu kausa izcīņas posms. Labākie tika noteikti deviņās vecuma grupās, un sešās no tām labāko trijniekos klubu konkurencē iekļuva OK "Kāpa" un Siguldas biedrības "A2" sportisti.

Pirmo vietu sacensībās jaunietēm līdz 16 gadu vecumam (S16) izcīnīja OK "Kāpa"/Pierīgas BJSS trio Zelma Lapiņa, Laura Nelsone un Austra Zuševica. S12 grupā otro vietu ieņēma Saulkrastu komanda Eva Grebeža, Simona Voldiņa un Nora Ķigure, bet V16 grupā trešajā vietā ierindojās Kristers Aparjods, Edgars Indrāns un Uldis Upītis.

Abās elites grupās (S21 un V21) "Kāpa"/Pierīgas BJSS palika ārpus medaļnieku skaita – Laura Leiboma, Laura Puķīte un Kendija Aparjode finišēja piektajā, bet Edgars Bričonoks, Jānis Peilāns un Rūdolfs Šadrins astotajā vietā.

Toties divas uzvaras svinēja OK "Kāpa" orientieristi guva senioru sacensībās. V145 grupā pirmo vietu izcīnīja Paulis Bričonoks, Sergejs Šadrins un Juris Šinke, bet S170 grupā – Ruta Kukka, Ligita Grunde un Ārija Šinke. V120 grupā otro vietu ieņēma kluba "A2" komanda Guntis Arnicāns, Raimonds Lapiņš un Kaspars Kārkliņš.