01.05.2013 18:22

Ķekavas "Miesnieki" nosargā Latvijas kausu regbijā-7

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas "Miesnieki" nosargā Latvijas kausu regbijā-7 Latvijas Regbija federācija

Vienas dienas turnīrā Siguldā, "Depo" laukumā, otro gadu pēc kārtas finālā par galveno balvu cīnījās Ķekavas un Garkalnes regbija klubu komandas.

Latvijas kausa izcīņā olimpiskajā regbijā-7 piedalījās divpadsmit komandas, turklāt puse pārstāvēja Pierīgas novadu klubus. Vispirms notika turnīri četrās apakšgrupās, bet tad pirmo vietu ieguvēji pusfinālos turpināja cīņu par galveno balvu Latvijas kausu.

"Miesnieki" A grupā ar 19:0 pieveica LSPA regbistus un ar 20:0 Valmieras "Fēniksu", bet "Autowelt/Livonia" guva divas pārliecinošas uzvaras pār "Miesnieku" otro komandu (44:0) un "LMT/Eži" vienību 40:0.

Pusfinālā ķekavieši ar 26:5 uzvarēja Latvijas Lauksaimniecības universitātes komandu no Jelgavas, bet garkalnieši ar 36:0 atstāja "sausā" Rīgas kluba "Kalve" regbistus. Finālā sīvā cīņā nedaudz pārāki izrādījās "Miesnieki" – 24:15, un Latvijas kauss trešo gadu pēc kārtas paliek Ķekavas kluba īpašumā.

Apakšgrupu otro vietu ieguvēji izspēlēja turnīru par piekto vietu kopvērtējumā un gandarījuma balvu šķīvi. Tā tika LSPA komandai, kas izšķirošajā spēlē ar 19:14 uzvarēja "Garkalne/Livonia" regbistus. Devīto vietu un biķeri izcīnīja Valmieras "Fēnikss", kas vispirms pārliecinoši pieveica Baldoni 54:0 un pēc tam arī "Miesnieku" otro komandu 20:17.