01.05.2013 17:59

Ulbrokas florbolistiem Latvijas jaunatnes čempionāta zelts

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ulbrokas florbolistiem Latvijas jaunatnes čempionāta zelts Latvijas Florbola savienība

Finālspēlē vecuma grupā līdz 18 gadiem florbola skolas (FS) "Masters"/Ulbrokas komanda trešdien Liepājā aizraujošā cīņā ar 8:6 pārspēja vietējos "Kuršus" un izcīnīja Latvijas čempionu titulu.

Pirmajās divās trešdaļās sāncenši guva vārtus pārmaiņus, un piecas reizes tablo vēstīja neizšķirtu rezultātu. Trešā perioda sākumā ulbrokieši pirmo reizi panāca divu vārtu pārsvaru. Drīz pēc tam Liepājas florbolisti vienus vārtus atguva, taču nepilnas divas minūtes līdz pamatlaika beigām Eduards Stūre ar elegantu metienu no aizvārtes Mika Indraša stilā panāca gala rezultātu 8:6.

Pa diviem vārtiem uzvarētāju labā guva Stūre, Niks Ķuzulis un Edžus Ceriņš, pa vieniem – Ričards Gruziņš un Rolands Peļņa.

Iepriekš Ulbrokas komanda priekšsacīkstēs vienā no divām apakšgrupām ieņēma trešo vietu, ceturtdaļfinālā ar 10:6 un 9:0 divreiz pieveica Kocēnu "Rubeni", bet pusfinālā ar 5:3 un 8:4 Cēsu pilsētas sporta skolas/"Lekrings" komandu. Šajā turnīrā piedalījās arī Ādažu un Babītes vienības, taču priekšsacīkstēs palika attiecīgi piektajā un septītajā vietā un izslēgšanas turnīram nekvalificējās.

Pirmā no vecuma grupām puišiem, kurā Latvijas jaunatnes čempionāta medaļas jau sadalītas, ir U-10 grupa. 19 komandas sabraukumos vispirms aizvadīja viena apļa turnīru, bet pēc tam divās grupās sadalīja vietas no pirmās līdz devītajai un no desmitās līdz astoņpadsmitajai.

FS "Masters"/Ulbroka zēni pirmo posmu pabeidza pirmajā vietā, taču beigās ieņēma ceturto vietu. Astoto vietu noslēguma tabulā ieņēma "Ķekavas Bulldogs" kluba puiši, bet par čempioniem kļuva jaunie Lielvārdes florbolisti. Nedēļas nogalē notiks pēdējās spēles par 10.–18. vietu, kurās piedalīsies vairākas citas Pierīgas jauniešu komandas – FS "Masters"/Ulbroka–2, Carnikava/Saulkrasti, Inčukalns/"Coyote" un "Baložu Bulldogs".

U-16 grupā 1. divīzijas turnīrā FS "Masters"/Ulbroka komanda ieņēma otro vietu un uzreiz iekļuva ceturtdaļfinālā, kur šajās dienās sacenšas ar "Pārgauja"/CPSS florbolistiem, kuri astotdaļfinālā divreiz sagrāva "Ķekavas Bulldogs" vienību (13:4 un 14:0). Sezona jau beigusies arī SK "Babīte" un Inčukalns/"Coyote" komandām.

Izšķirošās cīņas vēl priekšā arī U-14 grupā, kur pirmo posmu pirmajās divās vietās beidza un uzreiz ceturtdaļfinālā iekļuva FS "Masters"/Ulbroka un "Ķekavas Bulldogs" florbolisti. 1. divīzijā vienā no grupām pēdējā septītajā vietā palika SK "Babīte" un izslēgšanas turnīrā neiekļuva, bet Ādažu klubs 2. divīzijā ieņēma ceturto vietu, bet sešpadsmitdaļfinālā divreiz zaudēja Talsi/"Vika Wood" vienībai 2:6 un 2:4.

Ceturtdaļfināla cīņas šonedēļ notiek arī U-12 grupā, un arī šeit ir pārstāvētie Ulbrokas un Ķekavas florbola klubi, kas sacenšas ar vienaudžiem no Bauskas un Kocēniem. SK "Babīte" komanda no turnīra izstājās pēc zaudējuma sešpadsmitdaļfinālā Neretas florbolistiem, bet "Baložu Bulldogs" palika priekšpēdējā desmitajā vietā B divīzijā.

Pašā jaunākajā U-8 vecuma grupā Pierīgu pārstāv četras komandas – "Ķekavas Bulldogs", FS "Masters"/Ulbroka, Inčukalns/"Coyote" un "Baložu Bulldogs".