30.04.2013 13:31

Carnikaviete uzvarējusi Latvijas petanka čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Laura Miglāne izcīnītajām godalgām pievienojusi vēl vienu Laura Miglāne izcīnītajām godalgām pievienojusi vēl vienu Krišjānis Grantiņš

Pagājušā gada Garkalnes novada labākā sportiste un Carnikavas novada sporta laureāte Laura Miglāne apliecinājusi Latvijas dāmu ranga līderes statusu.

Upesciema stadiona petanka laukumos par Latvijas dāmu individuālā čempionāta godalgām sacentās 30 spēlētājas. Pēc priekšsacīkstēm astoņas labākās turpināja spēles izslēgšanas turnīrā.

Laura Miglāne pārliecinoši ar vienādu rezultātu 13:3 ceturtdaļfinālā uzvarēja Āriju Rimbenieci un pusfinālā Agitu Laksu, bet finālā pārspēja kolēģi no sporta kluba "Upesciems" Mariju Silovu – 13:10. Trešajā vietā ierindojās A. Laksa no Ropažu novada petanka kluba "Boule", kura "mazajā finālā" uzvarēja ventspilnieci Martu Kozindu 13:7.

Dienu iepriekš turpat Upesciemā notika starptautisks petanka turnīrs pāriem jeb dupletiem "Pavasara vitamīni", kurā piedalījās 32 komandas.

Pirmās trīs vietas ieguva viesi – divi Lietuvas un viens Igaunijas pāris. Labākie no Latvijas petanka spēlētājiem bija ventspilnieces Aida Pētersone un Eva Martinsone, kuras ieguva ceturto vietu. Velta Millere un Māris Silovs no kluba "Boule" ieņēma astoto vietu, bet Laura un Gatis Miglāni (SK "Upesciems") ierindojās devītajā vietā.

Šosestdien no plkst. 10 Upesciema stadionā notiks Latvijas individuālais čempionāts vīriem.