29.04.2013 22:17

Carnikavas basketbolisti pagarina sēriju par trešo vietu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Carnikavas basketbolisti pagarina sēriju par trešo vietu www.delfi.lv

Latvijas Basketbola līgas trešās divīzijas otrajā finālspēlē par trešo vietu Carnikavas komanda dramatiskā galotnē revanšējas Iecavas kluba "Dartija" basketbolistiem. Bronzas laureātu noteikšanai būs nepieciešama izšķirošā trešā cīņa.

Spēli Carnikavas pamatskolas sporta zālē mājinieki iesāka ar varenu 8:0 spurtu un aptuveni desmit punktu pārsvaru saglabāja gandrīz visa pirmā puslaika garumā (lielākā starpība bija 32:20). Metienu precizitāte piekliboja abām komandām, tomēr laukuma saimnieki bija nedaudz trāpīgāki.

Pēc lielā pārtraukuma iecavieši lēnām deldēja starpību, un 28. minūtē palika vairs tikai 37:34 Carnikavas basketbolistu labā. Turpinājumā viņu pārsvars svārstījās starp trim un deviņiem punktiem, bet 28 sekundes līdz pamatlaika beigām saruka līdz 58:56.

Uz Edgara Vecuma diviem precīziem soda metieniem "Dartija" atbildēja ar precīzu uzbrukumu 13 sekundes līdz beigām. Viesi tūdaļ nopelnīja personisko piezīmi, un Ivars Lubāns realizēja vienu no diviem sodiem. Iecavas komandai palika iespēja pēdējā uzbrukumā panākt neizšķirtu, taču viņi kļūdījās piespēlē, un Carnikavas basketbolisti svinēja grūtu uzvaru 61:58.

Laukuma saimnieku rindās ar 18 punktiem un 17 atlēkušajām bumbām izcēlās Kristaps Briedis, bet Ivara Lubāna kontā 13 punkti, 10 atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles.

Jau ziņots, ka finālsērijas pirmajā spēlē Iecavā uzvarēja BK "Dartija" 85:72. Izšķirošais trešais mačs notiks trešdien, 1. maijā, Iecavā.

Zīmīgi, ka LBL 3. divīzijā vēl nav noskaidroti trešās vietas ieguvēji, bet jau zināmi čempioni. Tie ir "Dārznieks"/Cēsis komandas basketbolisti, kuri pusfinālā pārspēja tieši carnikaviešus, bet finālā divreiz pēc kārtas uzvarēja olimpiskā centra "Limbaži" komandu.