29.04.2013 14:27

Pierīgas BJSS džudisti no Saldus pārved 24 medaļas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas BJSS džudisti no Saldus pārved 24 medaļas arhīvs

Pierīgas bērnu un jaunatnes sporta skolas audzēkņi starptautiskajās sacensībās "Saldais džudo" vairāk nekā 30 komandu konkurencē izcīnījuši ceturto vietu.

Pierīgas BJSS Saldū pārstāvēja 41 džudists, un lielākā daļa no viņiem tika pie godalgām. Sacensības notika vairākās svara kategorijās sešās vecuma grupās, un dalībnieku skaits katrā svārstījās no diviem līdz teju trim desmitiem.

Jaunākajā grupā līdz 10 gadu vecumam pirmās vietas izcīnīja Helēna Erenpreisa un Sofija Vlasova. U-12 grupā par uzvarētājiem savās svara kategorijās kļuva Artūrs Kisiļevskis, Gustavs Hugo Ekmanis un Vineta Elksne, otrās vietas ieguva Ioanns Nazarovs, Dāvis Kononovs, Andra Nika un Elīza Marija Jevstigņejeva, bet trešās – Rihards Taube, Leons Lauga, Jānis Edgars Štrauss, Ralfs Alksnis un Klāvs Gailītis.

Piecas godalgas Pierīgas BJSS pūrā lika džudisti vecuma grupā līdz 14 gadiem: pirmā vieta Marekam Markānam, otrā – Andrejam Rižovam, trešās – Dairai Kropei, Tatjanai Vlasovai un Uldim Nartišam. Vecākajā U-21 grupā par uzvarētāju kļuva Kristiāns Filipovs un par vicečempionu Roberts Burģelis, U-18 grupā otrās vietas tika Gustam Garkalnam un Aigai Anitai Bērziņai, bet U-16 grupā bronzas medaļu nopelnīja Artūrs Nartišs.

Trīs godalgas Saldū izcīnīja Ulbrokas sporta kluba pārstāvji. Otro vietu U-12 vecuma grupā ieņēma Oļegs Maistruks, bet trešās – Ričards Aizpurietis (U-12) un Diāna Ivanova (U-14). Savukārt siguldietis Renārs Hans bija otrais savā svara kategorijā U-14 grupā.

Jāpiezīmē, ka "Saldais džudo" sacensības U-14 un U-16 vecuma grupās vienlaicīgi bija arī Rīgas Brīvostas balvu izcīņas 2. posms.