28.04.2013 18:30

Orientieristam Upītim divas uzvaras Madonas pusē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Orientieristam Upītim divas uzvaras Madonas pusē www.magnets.lv

Saulkrastietis Uldis Upītis, pārstāvot orientēšanās klubu (OK) "Kāpa" un Pierīgas bērnu un jaunatnes sporta skolu, izcīnījis Latvijas čempiona titulu nakts orientēšanās sacensībās un pirmo vietu savā vecuma grupā divas dienas ilgušajā OK "Arona" kausa izcīņā.

Trīs dienas vairums dažādu vecumu Latvijas labāko orientieristu sacentās Madonas pusē. Piektdien tur notika Latvijas nakts orientēšanās čempionāts.

Vecuma grupā līdz 16 gadiem puišiem (V16) 4,1 km distancē pārliecinoši pirmo vietu izcīnīja Uldis Upītis, kurš nesen uzvarēja Pasaules skolēnu čempionātā Portugālē. Distancē viņš pavadīja 31 minūti un tuvāko sekotāju apsteidza par vairāk nekā sešām minūtēm.

Uzvaru Latvijas čempionātā savā grupā (S21A) guva vēl viena OK "Kāpa" pārstāve Irita Puķīte no Saulkrastiem, bet ādažnieks Jānis Kukks V21A grupā ierindojās trešajā dienā.

Sestdien un svētdien orientieristi sacentās OK "Arona" rīkotajā kausa izcīņā, kas vienlaikus bija arī Latvijas kausa izcīņas kārtējais posms. Pirmajā dienā sacensības notika vidējā, bet otrajā dienā – garajā distancē.

U. Upītis V16 grupas sacensībās sestdien bija ātrākais, bet svētdien uzrādīja otro rezultātu. Kopumā distancēs viņš pavadīja stundu un 21 minūti un summā otrās vietas ieguvēju Endiju Titomeru apsteidz par divām minūtēm. Piekto un septīto vietu 16 dalībnieku konkurencē šajā grupā ieņēma divi citi OK "Kāpa" pārstāvji – Kristers Aparjods no Saulkrastiem un carnikavietis Edgars Indrāns.

S18 grupā otro vietu izcīnīja Kendija Aparjode (OK "Kāpa"/Pierīgas BJSS). Uzvarētājai igaunietei Mariannai Haugai Saulkrastu orientieriste divu dienu sacensību summā zaudēja septiņarpus minūtes. Ceturtajā vietā šajā grupā ierindojās ādažniece Laura Leiboma, piektā bija saulkrastiete Laura Puķīte un septītā carnikaviete Linda Nelsone.

Ceturto vietu V14 grupā ieņēma Edgars Karnītis no Saulkrastiem, S20 grupā piektā bija carnikaviete Madara Šadrina, V21A grupā sestais Jānis Kukks, bet S14 grupā septītā Magda Cigle no Siguldas.

Vairākas godalgas orientieristi no Pierīgas novadiem izcīnīja senioru sacensībās. Pirmās vietas ieguva Ruta Kukka no Ādažiem (S60), carnikavietis Pēteris Novikovs (V70) un Edvīns Berners no Ropažiem (V75), otro – Gunārs Ostups no Carnikavas (V75) un trešo – siguldiete Rudīte Šterna (S60). Līdz godalgotajam trijniekam mazliet pietrūka Ilmāram Limbēnam no Siguldas (4. vieta V60 grupā) un carnikavietim Sergejam Šadrinam (5. vieta V45 grupā).