28.04.2013 20:45

FOTO: Carnikavas novadā sacenšas kamanu suņi; sezonu atklāj kopā ar ārzemju viesiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(2 balsojumi)

Divas dienas Carnikavas novada Nagaiņos, aktīvās atpūtas un distanču slēpošanas trasē "Zibeņi", aizritēja Latvijas čempionāts kamanu suņu sportā, kas vienlaikus bija arī Baltijas kausa izcīņas pirmais posms.

Sacensībās startēja ne tikai dalībnieki no Latvijas, bet arī Igaunijas, Lietuvas, Krievijas, Polijas un Somijas. Jāpiezīmē, ka pirmo reizi Latvijas kamanu suņu sporta vēsturē Latvijas posms ietilpa Pasaules kausa izcīņā.

Cīņā par Latvijas čempiona tituliem, kā arī kopvērtējuma punktiem Baltijas kausa ieskaitē dalībnieki sacentās vairākās kategorijās, un lielākajā daļā grupu, vērtējot abās dienās uzrādītos rezultātus, pārāki izrādījās ārzemju viesi.

Mājiniekiem izdevās gūt četras uzvaras. Kanikrosā (skrējiens kopā ar suni) dāmām trešo Latvijas čempiones titulu izcīnīja Signe Turauska, četru suņu velokamanu klasēs pirmais bija garkalnietis Mārtiņš Kristons, bet bērnu kanikrosa sacensībās uzvarēja Valters Luka Kleinbergs un Gita Vītola.

Atsevišķi vērtējot dalībniekus Ziemeļu šķirņu klasē un pārējo suņu klasē, pārējās 12 grupās kanikorsā, velokamanu klasē, baikdžoringā (suns velk velosipēdistu), kā arī viena un divu suņu skūteru klasēs (suns velk bezpedāļu velosipēdu) piecas uzvaras guva Lietuvas pārstāvji, četras – viesi no Krievijas, divas – poļi un vienu – somi.

(papildināta ar sacensību uzvarētājiem)