26.04.2013 12:56

"ZZ čempionāta" pusfinālā iekļūst 47 Pierīgas skolu klases

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"ZZ čempionāta" pusfinālā iekļūst 47 Pierīgas skolu klases Publicitātes foto

Par vietu populāro Latvijas skolēnu sporta un prāta spēļu finālā Pierīgas skolēni piedalīsies Zemgales reģiona sacensībās 7. maijā Dobelē un Rīgas reģiona posmā 14. maijā Rīgā.

Lai kvalificētos "ZZ čempionāta" pusfinālu sacensībām, skolēniem bija jāveic mājasdarbs – jādemonstrē radoša pieeja un jārada pilnīgi jauns sporta veids, kurā apvienots kā prāta, tā arī spēka treniņš.

No vairākām Pierīgas mācību iestādēm pusfinālā iekļuva uzreiz vairākas klases. Piemēram, Siguldas Valsts ģimnāziju pārstāvēs deviņas klases, Mārupes vidusskolu – piecas, Ādažu vidusskolu un Siguldas pilsētas vidusskolu – pa četrām, Salaspils 1. vidusskolu, Olaines 1. vidusskolu un Baldones vidusskolu – pa trim, bet Garkalnes, Mālpils, Ikšķiles un Ķekavas vidusskolas – pa divām.

Pa vienai klasei pusfinālos Rīgā un Dobelē pārstāvēs Allažu pamatskolu, Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolu, Jaunmārupes sākumskolu, Saulkrastu vidusskolu, Zvejniekciema vidusskolu, Babītes vidusskolu, Olaines Mehānikas un tehnoloģiju koledžu un Siguldas 1. pamatskolu.

Kā ierasts, "ZZ čempionātā" dalībnieki startēs trijās klašu grupās: 4.–5., 6.–8. un 10.–11. klases.