24.04.2013 11:19

Saulkrastu orientieristi – pasaules skolēnu čempionāta laureāti

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Saulkrastu orientieristi – pasaules skolēnu čempionāta laureāti www.isfori2013.pt

Uldis Upītis sacensībās vidējā distancē jaunākajā valstu izlašu grupā izcīnījis zelta medaļu, Kristeram Aparjodam bronza.

Pasaules skolēnu čempionātā Portugālē piedalījās 32 Latvijas orientieristi, startējot gan skolu komandu sacensībās, gan valstu jaunatnes izlašu konkurencē. Dalībnieku vidū bija arī četri Saulkrastu novada sportisti – Uldis Upītis, Kristers Aparjods, Laura Puķīte un Kendija Aparjode, informēja novada kultūras un sporta centrs.

Lielākos panākumus no latviešiem Portugālē guva tieši saulkrastieši. Sacensībās vidējā distancē (2,8 km) pārliecinošu uzvaru guva Uldis Upītis, finišējot pēc 16 minūtēm un 21 sekundes. Otrajā vietā ierindojās Janiss Boneks no Austrijas (18:03), bet trešo vietu izcīnīja Kristers Aparjods (18:13).

Labāko sešiniekā iekļuva arī Laura Puķīte, kura startēja skolu grupā un izcīnīja sesto vietu. Kendija Aparjode vecākajā valstu izlašu grupā ieņēma desmito vietu.

Sacensībās garajā distancē U. Upītis ierindojās septītajā vietā, K. Aparjods devītajā, K. Aparjode astoņpadsmitajā un L. Puķīte 26. vietā. Pasaules skolēnu čempionāta kopvērtējumā Uldis un Kristers izlašu grupā, un Laura skolu grupā izcīnīja bronzas medaļas.

Pasaules skolēnu čempionātā piedalījās orientieristi no 20 valstīm.