23.04.2013 12:31

Pierīgas džudistiem septītā vieta Čehijā, pirmā un otrā Rīgā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)

Pierīgas bērnu un jaunatnes sporta skolas pārstāvji piedalījušies starptautiskās džudo sacensībās Čehijas pilsētā Teplicē un tepat Rīgā.

Teplicē notika Eiropas Džudo savienības rīkots turnīrs džudistiem vecumā līdz 18 gadiem. Sacensībās startēja vairāk nekā septiņi simti džudistu no 33 Eiropas, Āzijas un Āfrikas valstīm. Viņu vidū arī šāgada Latvijas junioru čempions Ralfs Rūsiņš no Pierīgas BJSS.

Sacensībās smagākajā svara kategorijā (virs 90 kg) viņš 29 dalībnieku konkurencē izcīnīja septīto vietu. Pirmajā kārtā Ralfs piekapās Juram Spijkeram no Nīderlandes, kurš vēlāk kļuva par sacensību vicečempionu. Gandarījuma cīņās R. Rūsiņš uzvarēja Luku Grumu no Slovākijas un Jonu Laurinaiti no Lietuvas, bet piekapās Atilam Fabianam no Ungārijas. Latvijas džudistu lielākais panākums Teplicē bija viena piektā vieta.

Savukārt Rīgā notikušas Rīgas pilsētas kausa izcīņas pirmā posma sacensības U-18 vecuma grupā. Pavisam paredzēti trīs posmi.

Dalībnieku skaita ziņā visai pieticīgajās sacensībās svara kategorijā līdz 60 kilogramiem pirmās divas vietas izcīnīja Pierīgas BJSS džudisti Gusts Garkalns un Raitis Taube. Viņi abi pieveica savu vienīgo konkurentu Dmitriju Gromovu no kluba "Samurs", bet savstarpējā cīņā pārāks izrādījās Gusts.

Šīs nedēļas nogalē Pierīgas BJSS džudisti piedalīsies turnīrā "Saldais džudo", kas notiks Saldū.