23.04.2013 11:23

Pierīgas orientieristi startējuši Rīgas kausa izcīņā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas orientieristi startējuši Rīgas kausa izcīņā Vija Šiltere

Nedēļas nogalē Buļļu salā notika divu dienu orientēšanās sacensības "Rīgas kausi", kas vienlaikus bija arī Latvijas kausa izcīņas trešais posms un kurās piedalījās vairāki Latvijas vadošie orientieristi.

Elites grupā vīriem cīņā ar krietni pieredzējušākiem konkurentiem piekto vietu divu dienu sacensību kopvērtējumā ieņēma orientēšanās kluba "Kāpa" pārstāvis carnikavietis Kārlis Baltacis. 60 dalībnieku konkurencē pirmajā dienā vidējā distancē viņš sasniedza ceturto labāko rezultātu, bet otrajā dienā bija sestais.

Uzvarētājam Dmitrijam Cvetkovam no Sanktpēterburgas Kārlis summā zaudēja nedaudz vairāk par piecām minūtēm, bet no ceturto vietu ieguvušā pagājušā gada pasaules čempiona Edgara Bertuka atpalika tikai par astoņām sekundēm.

Pierīgas orientieristi bija starp labākajiem vēl vairākas vecuma grupās. Vecākajā grupā vīriem (M75) pirmo vietu izcīnīja Edvīns Berners no Ropažiem un trešo – carnikavietis Gunārs Ostups, M70 grupā trešo vietu ieguva Pēteris Novikovs no Carnikavas, bet M45 grupā piektais bija Sergejs Šadrins.

Dāmām otrās vietas savās grupās ieņēma siguldietes Ineta Laizāne (W21B) un Rudīte Šterna (W60), bet W20 grupā ceturtā bija carnikaviete Madara Šadrina.