21.04.2013 19:42

"Miesnieki" zaudē Latvijas kausa spēli Siguldā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Miesnieki" zaudē Latvijas kausa spēli Siguldā Zigismunds Zālmanis, Nikon

Svētdien Siguldā, "Depo" laukumā, Latvijas kausa izcīņas pirmajā ceturtdaļfināla spēle regbijā 15 Valmieras "Fēnikss" ar minimālu pārsvaru 9:8 (6:0) uzvarēja Ķekavas novada regbija kluba "Miesnieki" otro komandu "Banku eksperti/Miesnieki".

Ceturtdaļfināla mačs Siguldā sākās ar abpusējām kļūdām, taču pirmie pie panākuma tika valmierieši. Rihards Zalte precīzi izpildīja soda sitienu, atklājot rezultātu – 3:0. Mača turpinājumā laukumā atkal valdīja līdzīga cīņa, līdz vēlreiz precīzs soda sitiens padevās R. Zaltem – 6:0 valmieriešu labā, informēja Latvijas Regbija federācijā.

Spēles otrajā daļā abas komandas turpināja sparīgi uzbrukt, un cīņas iznākums varēja izšķirties jebkurā epizodē. "Banku ekspertiem/Miesniekiem" pirmos punktus ar piezemējumu guva Toms Asējevs, bet Artūrs Andersons precīzi izpildīja soda sitienu. Tomēr galavārds piederēja "Fēniksam", kuras rindās precizitāti, sitot sodu, vēlreiz nodemonstrēja R. Zalte – 9:8 Valmieras "Fēniksa" labā.

Pusfinālā valmierieši spēlēs pret ceturtdaļfināla pāra RK "Piekūni"–RK "Miesnieki" uzvarētājiem.

"Mūsu komanda vēl ir "pazaļa"," bija spiests atzīt "Banku eksperti/Miesnieki" galvenais treneris Normunds Struža. "Tas bija redzams vairākās svarīgās spēles epizodēs, kad tika pieņemti nepareizi lēmumi par soda nesišanu un cīņas turpināšanu. Un kāds gan brīnums, ja četri mūsu spēlētāji tikai šogad ir sākuši treniņus regbijā. Es pat domāju, ka Valmiera mūs "sasitīs" krietni stiprāk, jo viņi, atšķirībā no mums, nav nekādi iesācēji. Labi, ka čaļi varēja uzspēlēt, jo otrās komandas uzdevums jau allaž ir bijis tāds – gatavot spēlētājus pirmajam sastāvam."

Pārējās trīs Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfināla spēles notiks nākamajā maijā. Savā starpā tiksies LLU un "LMT/EK sistēmas/Eži", "Garkalne/Livonia" un "Kalve", kā arī "Piekūni" un "Miesnieki". 28. aprīlī Siguldā paredzēta Latvijas čempionāta spēle "Fēnikss"–"Miesnieki".