20.04.2013 18:58

FOTO: Baldones un Ķekavas klubi atklāj Latvijas regbija sezonu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: Baldones un Ķekavas klubi atklāj Latvijas regbija sezonu Krišjānis Grantiņš

Sestdien Baldones stadionā Latvijas čempionāta jaunās sezonas pirmajā spēlē valsts čempioni Ķekavas novada kluba "Miesnieki" regbisti ar 46:5 (22:0) pārliecinoši uzvarēja regbija klubu "Baldone".

Spēle iznāca asa un dinamiska, informēja Latvijas Regbija federācijas preses dienestā. Diemžēl mača izskaņai tuvojoties, izcēlās vairāki asumi, kas pārauga "dūru cīņās", un spēles tiesnesis Vigo Valdavs trīsreiz bija spiests parādīt sarkanās kartītes laukuma saimnieku spēlētājiem. Noraidījumus nopelnīja Gatis Ramats, Kaspars Jakušs un Dāvis Gauja. Savukārt, kad līdz cīņas beigām atlika dažas minūtes, pēc kārtējā kautiņa mačs tika pārtraukts, fiksējot beigu rezultātu 46:5.

RK "Miesnieki" labā pirmo piezemējumu jaunajā sezonā jau otrajā minūtē izdarīja Latvijas izlases spēlētājs Edgars Cīrulis. Vēl punktus ar piezemējumiem pirmajā puslaikā guva Dāvis Pērkons, Jānis Zālmans, Toms Asējevs, bet mača otrajā daļā Valters Raņķis, Gunārs Andersons, Ivars Eglis un vienreiz tika ieskaitīts tehniskais piezemējums. Divus realizācijas sitienus "Miesniekiem" iesita Valters Raņķis, bet vienu Andris Andersons. Baldoniešiem vienīgo piezemējumu pirmajā puslaikā guva Kaspars Jakušs.

"Ko lai dara – pavasara dullums, bet citādi nekādas vainas. Skumji, ka nopelnījām tik daudz sarkano kartiņu, bet ko lai dara... Laikam emocijas bija pa ziemu sakrājušās un tagad nāca uz āru," konstatēja RK "Baldone" galvenais treneris Kārlis Dilbo. "Ja godīgi, mums visiem kopā tas bija tāds nopietns pirmais sezonas treniņš. Protams, spēlējot pret daudz pieredzējušāku un stiprāku pretinieku, mūsu mīnusi bija kā uz delnas. Ir daudz, pie kā strādāt, lai novērstu trūkumus. Daudz bija kļūdu aizsardzībā un uzbrukumā. Arī rezultāts ne visai patīkams, taču sezona ir startējusi, tāpēc tagad jādomā, kā visu vērst par labu."

"Mēs ātri atklājām rezultātu un ieguvām pārsvaru. Sākumā spēlējām pa vējam, un arī tas deva savu artavu mūsu ofensīvā. Otrajā puslaikā diemžēl sākās kautiņi un spēle īsti nenobeidzās, taču tas nemazina mūsu prieku par pirmo uzvaru jaunajā sezonā. Laika apstākļi bija lieliski, kaut tā arī viss turpinātos," gandarīts par panākumu sezonas pirmajā mačā bija RK "Miesnieki" galvenais treneris Uldis Bautris.

Svētdien, 21. aprīlī, pulksten 15 Siguldā "Depo" laukumā notiks Latvijas kausa izcīņas pirmā ceturtdaļfināla spēle, kurā tiksies Valmieras "Fēnikss" un "Banku eksperti/Miesnieki" komandas.