16.04.2013 10:21

Siguldas jaunie dambretisti vēlreiz apliecina meistarību

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Siguldas sporta skolas komanda gūst pārliecinošu uzvaru Latvijas čempionātā simtlauciņu dambretē vecuma grupā līdz desmit gadiem (U-10).

Turnīrā Liepupes vidusskolā Salacgrīvas novadā bija pulcējušās 14 komandas, katru pārstāvēja četri dambretisti, no kuriem vismaz vienai bija jābūt meitenei. Siguldas sporta skolu Latvijas komandu čempionātā pārstāvēja Renards Helfrehts, Vilnis Lembergs, Artūrs Jegurs un Sintija Birgzne un izcīnīja uzvaras visos septiņos mačos, savācot maksimālo punktu summu (14).

Arī individuāli siguldieši sasniedza lieliskus rezultātus. Renards un Vilnis uzvarēja visas septiņas partijas (pa 14 punktiem), Artūrs ar 12 punktiem (sešas uzvaras, viens zaudējums) bija labākais pie trešā galdiņa, bet Sintija ar deviņiem punktiem sasniedza trešo rezultātu pie ceturtā galdiņa. Kopvērtējumā Siguldas dambretisti par četriem punktiem apsteidza otrās vietas ieguvējus Kuldīgas novada sporta skolas komandu.

Vienlaikus notika arī Latvijas komandu čempionāts vecuma grupā līdz 13 gadiem, kurā Siguldas sporta skolas audzēkņi ar četrām uzvarām vienu neizšķirtu un diviem zaudējumiem ierindojās ceturtajā vietā (9 punkti).

Individuāli Mārtiņš Zemlītis sasniedza sesto rezultātu (7 p.), Jānis Urtāns (11 p.) un Ernests Zveja (10 p.) otro, bet Elizabete Stankēviča devīto (4 p.). Par uzvarētājiem kļuva bērnu un jaunatnes centra "Bolderāja" dambretisti (14 p.).