14.04.2013 18:58

Orientieristi Carnikavā atklāj vasaras sezonu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Orientieristi Carnikavā atklāj vasaras sezonu arhīvs

Sacensībās "Ziemeļu divdienas", kas risinājās Garciemā un Carnikavā, godalgotas vietas mājinieki izcīnījuši gan elites grupā, gan atsevišķās vecuma grupās jauniešiem un senioriem.

Pirmajā dienā orientieristi Garciemā sacentās vidējā distancē, bet dienu vēlāk Carnikavā mērojās spēkiem garajā distancē. Labākie tika noteikti, summējot abu dienu rezultātus.

Elites grupā vīriešiem (V21E) pirmo vietu izcīnīja orientēšanās kluba (OK) "Kāpa" pārstāvis carnikavietis Kārlis Baltacis, kurš uzrādīja labākos rezultātus abās dienās un kopvērtējumā tuvāko sekotāju lietuvieti Modestu Bači apsteidza par vairāk nekā astoņām minūtēm.

S20 grupā jaunietēm uzvaru izcīnīja Madara Šadrina, kura pārstāv OK "Kāpa" un Pierīgas bērnu un jaunatnes sporta skolu. Pirmajā dienā viņa piekāpās Rūtai Plakanei, taču garajā distancē otrajā dienā ar uzviju revanšējās. Par uzvarētājiem savās vecuma grupās kļuva arī Uldis Upītis no Saulkrastiem (V16), Rudīte Šterna no Siguldas (S60), kā arī carnikavieši Pēteris Novikovs (V70) un Gunārs Ostups (V75).

Otrās vietas ieņēma Rūdolfs Šadrins (V21A) un Sergejs Šadrins (V45) no Carnikavas, bet trešās – viņu novadniece, Pierīgas BJSS audzēkne Laura Nelsone (S14) un Kendija Aparjode no Saulkrastiem (S18).

Ceturtdien pie Dūņezera notiks otrais orientēšanās sacensību seriāla "Saulkrastu pavasaris" posms.