07.04.2013 13:15

Zvejniekciema vidusskolas volejbolistēm otrā vieta "Lāses" kausa izcīņā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Zvejniekciema vidusskolas volejbolistēm otrā vieta "Lāses" kausa izcīņā Latvijas Volejbola federācija

Pierīgas reģionālā turnīra uzvarētājas jaunākajā vecuma grupā (1997./2000. g. dz.) tikai pēc papildrādītājiem piekāpušās uzvarētājām Preiļu 1. pamatskolas volejbolistēm.

Šogad "Lāses" kausa izcīņas sacensības vispārizglītojošo skolu komandām tika organizētas divpadsmito reizi. Tās ir zīmīgas ar rekordlielu dalībnieku skaitu pirmajā posmā jeb atlases sacensībās (754 komandas, 6787 dalībnieki), kā arī ar to, ka šogad pirmo reizi finālsacensību atklāšanā un nomināciju apbalvošanā piedalījās Valsts prezidents Andris Bērziņš, informēja rīkotāji. Finālturnīrā četrās grupās piedalījās 118 komandas jeb gandrīz 1300 dalībnieku, kas visas dienas garumā vienlaikus uz 16 laukumiem cīnījās par godalgotajām vietām.

Lai noteiktu vietu sadalījumu jaunākajā grupā meitenēm, bija jāņem vērā punktu attiecības koeficients, jo trim pirmo vietu ieguvējām bija vienāds punktu skaits. Šis koeficients mazliet labāks izrādījās Preiļu komandai, Zvejniekciema vidusskolas volejbolistes ieņēma otro vietu, bet trešajā ierindojās Rīgas 60. vidusskolas jaunās volejbolistes.

Zvejniekciema vidusskola piedalījusies visos 12 līdzšinējos "Lāses" kausa finālturnīros, un šogad izcīnītā otrā vieta ir jau devītā reize, kad tās pārstāvji kļuvuši par turnīra laureātiem.

Zvejniekciema vidusskolas komanda startēja arī vecākajā grupā jaunietēm (1993./1995. g. dz.) un 29 vienību konkurencē ieņēma devīto vietu. Puišu turnīros jaunākajā grupā astotajā vietā ierindojās Mārupes vidusskolas volejbolisti, bet vecākajā grupā sesto vietu izcīnīja Siguldas Valsts ģimnāzija.