06.04.2013 20:13

Ādažu florbolistes – pirmās līgas čempiones

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Ādažu florbolistes – pirmās līgas čempiones Latvijas Florbola savienība

Latvijas pirmās līgas turnīra debitantes FK "Ādaži" florbolistes finālspēlē savā laukumā sagrauj "Irlava/Tukums" komandu un izcīna zelta medaļas. SK "Babīte" vīru komanda zaudē "mazajā finālā" un paliek ceturtajā vietā.

Ādažu sporta centrā rezultātu pirmās trešdaļas vidū atklāja Monta Ločmele, bet nākamo sešu minūšu laikā Ulrika Skakovska un vēl divreiz Ločmele pārsvaru palielināja līdz 4:0. Otrā perioda sākumā viešņu vārtsardzi īsā brīdī pārspēja Diāna Zeipe un U. Skakovska, un jau 6:0.

Trešajā trešdaļā ar diviem precīziem metieniem pusminūtes laikā visus jautājumus par spēles iznākumu noņēma Sabīne Dronka. Sagrāvi pēdējās desmit minūtēs pabeidza Ieva Lapinska, kā arī Ulrika Skakovska un Monta Ločmele, kuras guva savus attiecīgi trešos un ceturtos vārtus mačā un panāca beigu rezultātu 11:0. Jāatzīmē arī FK "Ādaži" vārtsardze Beāte Norde, kur atvairīja visus 27 "Irlava/Tukums" spēlētāju metienus.

Atšķirībā no spēles Ādažos, intriga līdz pēdējai sekundei saglabājās Rīgas Olimpiskajā centrā, kur par trešo vietu un bronzas medaļām pirmās līgas turnīrā vīriem sacentās florbola kluba "Rīga" un sporta kluba "Babīte" komandas.

Pirmo trešdaļu ar 3:1 savā labā pabeidza rīdzinieki, taču pēc pārtraukuma Babītes florbolisti guva trīs vārtus pēc kārtas, izvirzījās vadībā 4:3 un otro periodu pabeidza 5:4 savā labā. Trešo periodu daudz veiksmīgāk iesāka FK "Rīga", un septiņas minūtes līdz pamatlaika beigām viņiem bija triju vārtu pārsvars (9:6). SK "Babīte" florbolistiem izdevās divus vārtus atgūt, turklāt pēdējās divas minūtes viņi spēlēja skaitliskā vairākumā, tomēr izlīdzināt rezultātu tā arī nespēja un rezultatīvā cīņā piedzīvoja zaudējumu 8:9.

Babītes kluba sastāvā rezultatīvākais bija Gints Vīnbergs, kurš guva vienus vārtus un divreiz rezultatīvi piespēlēja. Divi precīzi metieni Klāvam Fogelam.