06.04.2013 19:12

Pierīgas regbistiem Pasaules kausa kvalifikācija iet secen

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas regbistiem Pasaules kausa kvalifikācija iet secen Zigismunds Zālmanis, Nikon

Eiropas Nāciju kausa (ENK) izcīņas 2B divīzijas spēlē Latvijas regbija valstsvienība sīvā cīņā piekāpās Izraēlai un zaudēja izredzes ieņemt pirmo vietu, kas būtu devusi iespēju piedalīties Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā.

Sestdien Izraēlas pilsētā Natanjā Latvijas regbisti, viņu vidū vienpadsmit Pierīgas klubu pārstāvji, piedzīvoja zaudējumu 15:17 (10:17) spēlē pret mājiniekiem. Pirmajā puslaikā laukuma saimnieki izvirzījās vadībā 17:3. Latvijas izlasei izdevās starpību samazināt, taču Izraēlas regbisti uzvaru nosargāja.

Pēc šī mača Izraēla nostiprināja līderpozīcijas 2B divīzijas turnīra tabulā un līdz ar to arī ieguva tiesības piedalīties Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā. Latvija paliek otrajā vietā.

Latvijas valstsvienības sastāvā spēlē pret Izraēlu bija pieteikti Ķekavas novada kluba "Miesnieki" regbisti Jānis Skuja, Edgars Cīrulis, Āris Andersons, Leno Bramanis, Valters Raņķis, Māris Robežnieks, Viktors Silovniks, Jānis Priede un Emīls Balodis, kā arī Dāvis Zagorskis no RK "Baldone" un Edijs Libers no Garkalnes kluba "Livonia".