02.04.2013 16:26

Volejbols Siguldā – sporta zālē un sniegā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Volejbols Siguldā – sporta zālē un sniegā www.sigulda.lv

Divu dienu laikā aizvadīts "Sigulda Snow Volleyball" turnīrs pludmales volejbolā sniegā un gadskārtējais Siguldas novada atklātais volejbola turnīrs.

Pludmales volejbola ziemas variantā Depo laukumā piedalījās astoņi pāri, un dalībnieku vidū bija arī vairāki volejbolisti, kuri sekmīgi startējuši Latvijas līmeņa turnīros. Komandas vispirms aizvadīja apakšgrupu turnīrus, izspēlējot viena seta mačus līdz 21 punktam, un pa diviem labākajiem pāriem kvalificējās pusfinālam, kur cīņa ritēja līdz diviem uzvarētiem setiem.

Pusfinālos Gints Antoms un Aigars Brivna ar 2:0 (21:14, 21:14) pieveica Oskaru Buividu un Artūru Akmeni, bet Edvarts Buivids un Elvijs Burmeisters ar 2:0 (21:18, 21:17) Paulu Gurecki un Arti Ilgavizi. Finālā uzvarētāju noteikšanai bija nepieciešami trīs seti – Antoms/Brivna uzvarēja Buividu/Burmeisteru 2:1 (21:10, 18:21, 15:11). Spēlē par trešo vietu pārāki izrādījās Buivids un Akmens – 2:0 (21:18, 21:18), liecina Siguldas pašvaldības vietnē publicētā informācija.

Dienu vēlāk, Otrajās Lieldienās, jau tradicionāli notika Siguldas novada atklātais turnīrs volejbolā, kas pulcēja 50 šīs spēles cienītājus, no kuriem uz vietas tika izveidotas deviņas līdzvērtīgas komandas. Pēc diviem apakšgrupu turnīriem kļuva zināmi četri pusfinālisti un pēc tam arī finālisti.

Par turnīra uzvarētāju kļuva Jāņa Butevica komanda, kuras sastāvā spēlēja Māris Kligins, Gatis Juhņēvičs, Matīss Lūkins un Sabīne Bičkova. Finālā viņi pārspēja Lotāra Auziņa komandu (Krišjānis Veinbergs, Dāvis Mintiks, Arta Stelpe, Liene Libere). Trešo vietu ieņēma Ģirta Zīles komanda (Jānis Zemlītis, Jānis Lapsiņš, Daumants Lācis, Gunta Blūmiņa, Anete Plūme) un ceturto – Oskara Buivida komanda (Edvards Egle, Kārlis Švalbe, Arvis Boženkovs, Miks Ozols, Linda Putniņa).