02.04.2013 14:46

Novusa čempionāta finālā spēlētāji no Mārupes, Babītes un Ķekavas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Latvijas čempionātā novusā jauktajiem pāriem pusfināla turnīros noskaidroti 22 labākie dueti, kas 20. aprīlī Ozolniekos sacentīsies par medaļām. Viņu vidu ir arī trīs Pierīgas novadu pārstāvji.

Lieldienu brīvdienās 36 pusfinālā iekļuvušie jauktie pāri divos turnīros Rīgā un Bauskā sacentās par 22 ceļazīmēm uz finālu.

No Pierīgas novusistiem vislabāk veicās mārupietei Karīnai Ķemerei un Aināram Grosenam no Babītes. Pierēķinot iepriekšējā kārtā aizvadīto spēļu rezultātus, turnīrā Bauskā viņi izcīnīja astoņas uzvaras, piecreiz nospēlēja neizšķirti, piedzīvoja četrus zaudējumus un ierindojās trešajā vietā. Taču, ņemot vērā, ka finālsacensībās tiks ņemti vērā pusfinālā aizvadīto savstarpējo spēļu rezultāti, K. Ķemere un A. Grosens finālu sāks ar otro labāko punktu summu.

Devīto vietu Bauskā ieņēma ķekavietis Gunārs Evers pārī ar Birutu Babru no Aizkraukles – arī viņi kvalificējušies Latvijas čempionāta finālam.

Tikai viens punkts no labāko vienpadsmitnieka šķīra divus Babītes novusistu duetus – Laura Grandāne/Kristaps Zariņš (12. vieta) un Gunta Mūrniece/Sergejs Varša (13. vieta). Attiecīgi 15. un 18. vietu pusfināla turnīrā ieņēma baldonieši Līga Pūtele un Kaspars Čudars, kā arī Biruta un Edgars Siliņi. Savukārt turnīrā Rīgā 16. pozīcijā ierindojās Juris Firsts no Ķekavas kopā ar jelgavnieci Maiju Balaku.