02.04.2013 14:06

Rupeiks/Kurpnieks ceturtie Šveicē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Baldonietis Māris Rupeiks kopā ar kantētāju Haraldu Kurpnieku pasaules čempionāta pirmajā posmā motokrosā blakusvāģiem Šveicē izcīna ceturto vietu 30 ekipāžu konkurencē.

Sacīkstēs Frauenfeldas trasē M. Rupeiks un H. Kurpnieks no desmitās pozīcijas pirmā brauciena sākumā spēja pakāpties līdz sestajai vietai, bet otrajā braucienā labu laiku turējās trešajā pozīcijā, taču pēdējos apļos to zaudēja francūža Valentīna Žiro ekipāžai un finišēja ceturtie.

Kopvērtējumā Rupeiks/Kurpnieks ar 33 punktiem ieņēma ceturto vietu. Vienu vietu augstāk ierindojās Jānis un Lauris Daideri (38 p.). Par Šveices "Grand Prix" ieguvējiem kļuva beļģis Bens Andriansenss un nīderlandietis Bens van de Bogarts, kuri uzvarēja abos braucienos, otro vietu ieņēma Valentīns Žiro ar kantētāju Nikolā Musē no Francijas.

Māris Rupeiks jaunajā sezonā atjaunojis sadarbību ar savu ilggadējo kantētāju Haraldu Kurpnieku. Pagājušās sezonas lielāko daļu M. Rupeiks brauca kopā ar Elviju Mucenieku, kurš šogad startē kopā ar beļģi Janu Hendriksu (Šveicē viņi pirmajā braucienā bija trešie, bet otrajā nefinišēja).

Pasaules čempionātā motokrosā blakusvāģu klasē šogad paredzēti 14 posmi. Nākamais notiks 19. maijā Ukrainā, bet 11. augustā pasaules labākās ekipāžas viesosies Ķeguma trasē.