30.03.2013 15:57

Junioru regbija izlase Eiropas čempionātā piedzīvo trīs zaudējumus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Junioru regbija izlase Eiropas čempionātā piedzīvo trīs zaudējumus Zigismunds Zālmanis, Nikon

Astoņu Pierīgas klubu spēlētāju pārstāvētā Latvijas U-18 valstsvienība B divīzijas čempionātā paliek pēdējā astotajā vietā un nākamgad spēlēs C divīzijas turnīrā.

Francijā notikušajā turnīrā Latvijas jaunie regbisti piedzīvoja zaudējumus visās trijās spēlēs. Pirmajā kārtā latvieši piedzīvoja sagrāvi 3:78 pret Nīderlandi, turklāt vienīgos punktus zaudētāju labā ar precīzu soda sitienu guva Aigars Šilo no regbija kluba "Baldone".

Pusfinālā Latvijas juniori ar 19:34 piekāpās vienaudžiem no Serbijas. Desmit punktus, veicot divus piezemējumus, nopelnīja baldonietis Dāvis Gauja, pieci punkti Jurim Iesalniekam no Ķekavas novada regbija kluba "Miesnieki". Sestdien spēlē par septīto vietu un tiesībām saglabāt vietu B divīzijā latvieši ar 5:35 zaudēja Šveices izlasei un palika pēdējā vietā.

"Rīgā komandas sastāvs izskatījās daudz cerīgāks. Taču, šķiet, tie spēlētāji, uz kuriem tika liktas lielākās cerības, Francijā neparādīja sevi no labākās puses," pēc turnīra atzina Latvijas izlases treneris Juris Straume. "Man liekas, ka viņu ambīcijas apmierinājās ar iekļūšanu izlases sastāvā, kaut arī vajadzēja spēlēt un cīnīties tālāk. Ko lai dara... Nākamgad jāizdara viss, lai atgrieztos B divīzijā."

Jau ziņots, ka 26 Latvijas izlases spēlētāju sastāvā bija iekļauti pieci RK "Baldone" regbisti – bez abiem minētājiem vēl arī Mārtiņš Bokišs, Mareks Kanops un Renalds Vēbergs – un trīs RK "Miesnieki pārstāvji – J. Iesalnieks, Kristians Apriķis un Dāvis Ruņģevics. Desmit spēlētāji nāk no "Eži/LMT" komandas, seši no regbija kluba "Mītava" un divi no RK "Misa".

Eiropas U-18 čempionātā elites grupā spēlēja astoņas spēcīgākās komandas, astoņas nākamās pēc ranga sacentās A grupā, vēl astoņas cīnījās B grupas turnīrā. Pirms gada Latvijas U-18 izlases regbisti B divīzijas turnīrā ierindojās septītajā vietā.