27.03.2013 13:31

Olainiete triumfē Latvijas kausa izcīņā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Olaines 1. vidusskolas audzēkne Marika Zavadska izcīnījusi pirmo vietu Latvijas kausa izcīņā mākslas vingrošanā juniorēm.

Liepājā notikušajās sacensībās daudzcīņā M. Zavadska uzrādīja labākos rezultātus visos četros vingrojumos ar lenti, apli, vālītēm un bumbu un summā savāca 57,500 punktus. Otrās vietas ieguvēja jūrmalniece Laima Lipkina nopelnīja 52,050 punktus.

Iepriekš Marika piedalījās "Grand Prix" daudzcīņas sacensībās junioru konkurencē Maskavā un 29 dalībnieču konkurencē ieņēma sesto vietu, bet starptautiskās junioru sacensībās Igaunijas pilsētā Tartu vingrojumā ar lenti izcīnīja pirmo vietu, apsteidzot meistarīgās mākslas vingrotājas no Krievijas un Ukrainas.

Vienlaikus ar Latvijas kausa izcīņu juniorēm Liepājā notika arī Latvijas čempionāts atsevišķos vingrojumos pieaugušajām. Olainiete Liliāna Kanošķe startēja tikai vingrojumā ar lenti un ierindojās astotajā vietā.

Savukārt Rīgas pilsētas jaunatnes meistarsacīkstēs mākslas vingrošanā piedalījās vairākas Ķekavas novada sporta skolas audzēknes. Veiksmīgākā no viņām bija Ieva Luīze Drava, kura daudzcīņā – viens vingrojumu bez priekšmeta un viens ar priekšmetu pēc izvēles – 35 dalībnieču konkurencē ieņēma astoto vietu – 20,150 punkti. Uzvarētāja liepājniece Jekaterina Djomina savāca 22,200 punktus.