26.03.2013 15:55

Salaspilī godina sporta laureātus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Salaspilī godina sporta laureātus www.salaspils.lv

Par 2012. gada Salaspils labākajiem sportistiem atzīti pasaules čempions roku cīņā un vairākkārtēja Latvijas un Baltijas turnīru laureāte petankā.

Gada labākā sportista titulu izcīnīja Jānis Amoliņš, kurš pērn Brazīlijā izcīnīja pasaules čempiona titulu ārmrestlingā ar labo roku un bija otrais cīņā ar kreiso roku. Savukārt Salaspils gada labākās sportistes tituls pienācās Ieviņai Dzenītei, kura pagājušajā gadā izcīnīja vairākas godalgotās vietas Latvijas petanka čempionātā un Baltijas kausa izcīņas turnīros.

Par Salaspils gada labāko jauno sportistu atzīts vesera metējs Deniss Ivanovs, kurš uzvarēja Latvijas ziemas čempionātā un Latvijas jaunatnes čempionātā, ierindojās sestajā vietā pieaugušo konkurencē Latvijas 3. Olimpiādē un bija trešais Baltijas valstu sacensībās. Arī labākās jaunās sportistes tituls pienācās vieglatlētei – Eiropas nedzirdīgo jauniešu čempionāta laureātei tāllēkšanā un augstlēkšanā Ilzei Ārei.

Nominācijā "Gada labākā sporta spēļu komanda" uzvarēja Latvijas čempioni telpu un āra turnīros, kā arī Latvijas kausa ieguvēji Salaspils frisbija kluba komanda "Wild Things", bet par gada labāko jaunatnes komandu atzina Salaspils sporta skolas 1994./95. gadā dzimušo puišu futbola komandu, kas ieņēma piekto vietu Latvijas Olimpiādē, septīto vietu Latvijas jaunatnes čempionātā un 11. vietu Latvijas pirmās līgas turnīrā, kur piedalījās kopā ar futbola skolu "Metta".

Gada labākā trenera titulu izpelnījās Vitālijs Beresņevs no Salaspils Džosui Ašihara karatē kluba. Viņa audzēkņi ne tikai sasnieguši ievērojamus panākumus vietēja mēroga un starptautiskās sacensībās, bērni un viņu vecāki treneri augstu vērtē par māku motivēt nodarbībām ar sportu un spēju kļūt par autoritāti.

Par aktīvāko sporta organizāciju Salaspilī atzīts sporta klubs "Kengaroos" (direktors Aleksandrs Benskis), kas piedalās futbola popularizēšanā un turnīru rīkošanā ne tikai Salaspilī, bet arī citur Latvijā. Gada sporta atbalstītāja tituls ticis "SEB bankai", bet balvu par mūža ieguldījumu sportā saņēma ilggadējais Salaspils sporta dzīves organizētājs un joprojām aktīvs līdzjutējs Antons Koroševskis.

Atsevišķas atzinības izpelnījās 10 gadus vecais Latvijas jaunatnes čempions karatē Dmitrijs Kovaļovs, olimpietis un Latvijas rekordists vesera mešanā Igors Sokolovs, prāta spēļu meistari un tautas sporta popularizētāji Jūlijs Heniņš, Aldis Krūmiņš, Gunārs Zālītis un Anna Kavasa, kā arī Salaspils otrā vidusskola, kas izcīnīja gada garumā aizvadīto Ceļojošo kausu vidusskolām.

Pieteikumus Salaspils sporta laureātu tituliem varēja iesniegt sportisti, treneri, sporta biedrību vai organizāciju pārstāvji, sporta entuziasti. Vēlāk tos izvērtēja Salaspils sporta komisija.