26.03.2013 11:58

Četri Pierīgas pāri Latvijas novusa čempionāta pusfinālā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Četri Pierīgas pāri Latvijas novusa čempionāta pusfinālā www.salaspils.lv

Nedēļas nogalē Latvijas novusa čempionāta ceturtdaļfināla turnīros dubultspēlēs vīriešiem tiesības spēlēt nākamajā kārtā izcīnīja puse no Pierīgas novadu pārstāvjiem.

Viens no četriem turnīriem notika Piņķos, un dalībnieku vidū bija trīs Babītes novada dueti, no kuriem diviem izdevās iekļūt labāko desmitniekā un kvalificēties nākamajam posmam. Vislabāk veicās Aināram Grosenam un Staņislavam Kojalovičam, kuri ar sešām uzvarām, pieciem neizšķirtiem un pieciem zaudējumiem 17 pāru konkurencē ieņēma sesto vietu (17 punkti).

Ar tādu pašu punktu summu vienu pozīciju zemāk turnīru beidza Gaidis Čoders un Igors Ramba, bet Andris Kapenieks un Sergejs Varša ar 15 punktiem palika vienu vietu aiz pusfinālistu skaita – viņiem vienpadsmitā vieta.

Pieci Pierīgas novusistu dueti piedalījās turnīrā Lēdmanes sporta zālē Lielvārdes novadā. Pēdējās divas vietas, kas garantēja tiesības spēlēt nākamajā posmā, izcīnīja ķekavieši Juris Firsts un Juris Pūpols, kā arī baldonieši Ainis Bilinskis un Edgars Siliņš, kuri 18 pāru konkurencē ierindojās attiecīgi devītajā un desmitajā vietā.

Ārpus pusfinālistu skaita palika Gunārs Evers un Aigars Mendris no Ķekavas (15. vieta), Elmārs Štubis no Olaines un Dainis Ulbins no Ozolniekiem (17. v.), kā arī Andris Briņķis un Andrejs Ploriņš no Ropažiem (18. v.).

Latvijas čempionāta pusfināla turnīri risināsies 13. aprīlī Talsos un Bauskā. Katrā no tiem piedalīsies par 20 pāriem, līdzi ņemot iepriekšējā posmā aizvadīto savstarpējo spēļu rezultātus. Finālturnīram kvalificēsies pa 12 duetiem.

Šosestdien Rīgā un Bauskā ar vairāku Pierīgas pāru piedalīšanos risināsies Latvijas novusa čempionāta pusfināla turnīri jauktajās dubultspēlēs.