23.03.2013 14:29

Stopiņu handbolisti piesakās uz čempionu titulu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Vienu kārtu līdz Latvijas pirmās līgas turnīra beigām Stopiņu novada handbola komanda saglabā pirmo vietu turnīra tabulā.

Sestdien Spuņciema sporta zālē Stopiņu handbolisti pārliecinoši pieveica turnīra pastarīšus kluba "Jūrmalas sports" otro komandu – 39:27 (19:12). Pēc līdzīga spēles sākuma viesi guva četrus vārtus pēc kārtas (8:4), bet puslaika beigās pārsvaru palielināja līdz plus septiņi. Pēc pārtraukuma stopiņieši veica vēl divus 4:0 izrāvienus, un jau otrā puslaika vidū spēles iznākums bija praktiski izšķirts (31:19).

Uzvarētāju labā Ivars Čerņavskis guva astoņus vārtus, Andris Lazda septiņus un Renārs Čerņevskis sešus vārtus.

Stopiņu handbolistiem turnīrā atlikusi viena spēle – pret priekšpēdējā vietā esošo Jēkabpils sporta skolas komandu. Ar 21 punktu 13 spēlēs viņi saglabā pirmo vietu. Trīs punkti mazāk, taču divas spēles rezervē ir RTU-S klubam – vienīgajam, kas Ulbrokas vienībai vēl var atņemt pirmās līgas čempionu titulu.

Pēc Latvijas čempionāta nolikuma, pirmās līgas čempioni iegūst tiesības nākamajā sezonā spēlēt virslīgā, bet vicečempioni par tiesībām spēlēt virslīgā pārspēlēs tiekas ar virslīgas astotās vai devītās vietas ieguvējiem.