22.03.2013 12:29

Trešdaļa Latvijas junioru regbija izlases – no Pierīgas klubiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas junioru izlase pārbaudes spēlē ar vienaudžiem no Lietuvas Latvijas junioru izlase pārbaudes spēlē ar vienaudžiem no Lietuvas Zigismunds Zālmanis, Nikon

Piektdien Latvijas junioru (U18) regbija izlase dodas uz Franciju, kur piedalīsies Eiropas čempionāta B grupas turnīrā. Komandas sastāvā ir astoņi regbija kluba "Baldone" un Ķekavas novada kluba "Miesnieki" spēlētāji.

Latvijas junioriem pirmā spēle paredzēta jau sestdien, kad būs jātiekas ar vienaudžiem no Nīderlandes. Šīs cīņas uzvarētāji turpinās cīņu par 1.–4. vietu, bet zaudētāji – par 5.–8. vietu. Nākamajā kārtā 27. martā latviešu sāncenši būs ukraiņi vai serbi. Vēl B grupas turnīrā piedalās jaunie regbisti no Lietuvas, Horvātijas, Šveices un Luksemburgas.

26 Latvijas izlases spēlētāju sastāvā iekļauti pieci RK "Badone" regbisti – Mārtiņš Bokišs, Dāvis Gauja, Mareks Kanops, Aigars Šilo un Renalds Vēbergs – un trīs RK "Miesnieki pārstāvji – Kristians Apriķis, Juris Iesalnieks un Dāvis Ruņģevics. Desmit spēlētāji nāk no "Eži/LMT" komandas, seši no regbija kluba "Mītava" divi no RK "Misa".

"Pirms Eiropas čempionāta esam aizvadījuši 18 treniņus. Uz pēdējo treniņnometni bija pulcējušies 30 spēlētāji, tagad no viņiem palikuši 26. Katrs no jaunajiem regbistiem ir gatavs doties laukumā un iesaistīties cīņā par uzvaru. Mūsu uzdevums Eiropas čempionātā ir izcīnīt vismaz sesto vietu," Latvijas Regbija federācijas preses dienests citē Latvijas junioru izlases galveno treneri Mārtiņu Straumi.

Eiropas U18 čempionātā elites grupā spēlē astoņas spēcīgākās komandas, astoņas nākamās pēc ranga sacentīsies A grupā, vēl astoņas cīnīsies B grupas turnīrā.