21.03.2013 13:11

Noskaidroti Pierīgas pārstāvji "Lāses" kausa finālturnīrā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Noskaidroti Pierīgas pārstāvji "Lāses" kausa finālturnīrā Latvijas Volejbola federācija

"Lāses" kausa izcīņas finālturnīrā volejbolā piedalīsies divas Zvejniekciema vidusskolas meiteņu komandas, kā arī Siguldas Valsts ģimnāzijas un Mārupes vidusskolas puiši.

"Lāses" kauss ir vienas no populārākajām volejbola sacensībām skolu jauniešiem, kas šogad notiek jau divpadsmito reizi. Sacensībām ir divi posmi – reģionālās atlases sacensības, kas notiek visā Latvijā, un finālturnīrs, kurā piedalās labākās komandas no Latvijas pilsētām un novadiem un kas notiks 6. aprīlī Rīgā, olimpiskajā "Skonto" hallē, vienlaikus uz 16 laukumiem.

Volejbola tradīcijām un panākumiem bagātā Zvejniekciema vidusskola arī šoreiz apliecināja savu meistarību, uzvarot meiteņu turnīros abās vecuma grupās. Līdz ar to Saulkrastu novada skola "Lāses" kausa izcīņas finālā būs pārstāvēta jau divpadsmito gadu pēc kārtas.

1993./96. gadā dzimušo jauniešu turnīrā piedalījās desmit komandas. Finālā Zvejniekciema vidusskolas volejbolistes ar 2:0 (25:9, 25:21) pieveica Mārupes vidusskolas audzēknes, bet viena seta spēlē par trešo vietu Siguldas Valsts ģimnāzijas pirmā komanda ar 25:21 uzvarēja Ropažu vidusskolu.

Uz pusi mazāks komandu skaits bija 1997./2000. g. dz. grupā, un arī tajā izšķirošajā cīņā Zvejniekciema vidusskolas meitenes izrādījās pārākas pār mārupietēm. Trešā vieta Ādažu vidusskolas komandai.

Mārupes vidusskola bez pārstāvniecības finālturnīra gan nepaliks – par to parūpējās 1997./2000. gadā dzimušo puišu komanda, kas izcīnīja pirmo vietu, finālā sīvā cīņā ar 2:1 (19:25, 25:19, 15:7) pārspējot Krimuldas vidusskolas vienību. Trešajā vietā sešu komandu konkurencē ierindojās Ropažu vidusskola, bet ceturtajā – Siguldas Valsts ģimnāzijas pirmā komanda.

Pēdējais no Pierīgas skolu pirmā posma turnīriem notika vecākajā grupā jauniešiem, kurā – tāpat kā jaunietēm – Siguldas Valsts ģimnāzija bija pārstāvēta pat ar sešām komandām, un šoreiz kvantitāte pārvērtās kvalitātē. Finālā SVĢ pirmā vienība ar 2:0 (25:8, 25:13) apspēlēja Zvejniekciema vidusskolu un kvalificējās "Lāses" kausa finālam. Trešo un ceturto vietu ieņēma SVĢ 11.a un 11.d klašu komandas.