21.03.2013 11:34

Carnikavietei divas pirmās vietas "roņu" čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Distancē Līga Saulīte Distancē Līga Saulīte Evita Enģele

Ķīšezerā, Jaunciema jahtklubā, aizvadīts 9. Latvijas ziemas peldētāju čempionāts, kurā piedalījās 120 sportistu no Latvijas un Igaunijas. Godalgotas vietas savās vecuma grupās izcīnīja arī "roņi" no Carnikavas, Mārupes un Raganas.

Carnikavas novadu čempionātā pārstāvēja biedrības "Latvijas ronis" sportiste Līga Saulīte. Līga startēja gan 25 metru distancē brasa stilā, gan 50 metru brīvā stila peldējumā, un abos peldējumos savā vecuma grupā izcīnīja pirmās vietas, kļūstot par divkārtēju 2013. gada Latvijas ziemas peldēšanas čempioni, informēja biedrības "Latvijas ronis" valdes priekšsēdētāja vietniece Sarma Kočāne.

Līga ir startējusi visos līdz šim notikušajos Latvijas ziemas peldētāju čempionātos un izcīnījusi godalgotas vietas. Turklāt sešas reizes Līga piedalījusies arī pasaules ziemas peldētāju čempionātos – Latvijā viņa ir vienīgā šā sporta veida pārstāve, kas var lepoties ar tādu statistiku.

Bronzas medaļu 25 metru distancē ieguva mārupietis, "Latvijas ronis" pārstāvis Jānis Balodis. "Sabiedrība "Mārupe"" bija viens no čempionāta sponsoriem.

Plašs medaļu klāsts ziemas peldēšanas kluba "Raganas roņi" kontā – kluba vadītājai Kristīnei Rātei otrā vieta 50 metru distancē un trešā vieta 25 metru distancē, viņas dēlam, 12 gadus vecajam Gvido – čempionāta jaunākajam dalībniekam – arī gan sudraba, gan bronzas medaļa, Līvai Feodorovai un Ilzei Ulmei abām otrās vietas 25 metru distancē katrai savā vecuma grupā, savukārt Baibai Loginai trešā vieta 50 metros.

Aukstais vējš, kas Ķīšezera plašumos bija sevišķi jūtams, kārtīgiem "roņiem" nebija kavēklis. Grūtāk klājās tiesnešiem, kuri visu dienu strādāja pie ledū izzāģētā 100 kvadrātmetrus (25 x 4 metri) lielā āliņģa. Taču kā vieni, tā otri varēja sasildīties ar karstu tēju, kuru sacensību dalībniekiem bija sarūpējusi Carnikavas domes deputāte Ilze Tjarve. Arī Ilze varonīgi izturēja visu dienu Ķīšezera krastā, un "roņi" viņai ir ļoti pateicīgi par karsto un gardo dzērienu.

Milzīga pateicība pienākas arī Carnikavas novada iedzīvotājam ārstam Jānim Zaržeckim, kurš, atbalstot veselīga dzīvesveida popularizēšanu, ne tikai atvēlēja sacensību organizēšanai vietu sava jahtkluba teritorijā, bet arī uzsauca "roņiem" pīrādziņus.