20.03.2013 14:49

Pierīgas kalnu slēpotāji turpina krāt medaļas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ieva Meldere Ieva Meldere www.infoski.lv

Mārupietis Kristaps Zvejnieks un siguldiete Ieva Meldere izcīnījuši otrās uzvaras Baltijas kausa izcīņas un Latvijas čempionāta sacensībās kalnu slēpošanā, kas notiek Suomutunturos Somijas ziemeļos.

Trešdien notikušās sacensības milzu slalomā beidzās ar favorītu uzvarām. Vīriem Kristaps Zvejnieks otrajā trasē gan uzrādīja tikai ceturto rezultātu, taču pirmajā mēģinājumā iekrātais solīdais pārsvars ļāva gūt visai pārliecinošu uzvaru. Otro vietu ar teicamu sniegumu otrajā distancē izcīnīja Mārtiņš Onskulis, kurš Zvejniekam summā zaudēja 0,45 sekundes.

Trešajā un ceturtajā vietā ierindojās Igaunijas kalnu slēpotāji Tīniss Luiks (+1,09 s) un Vorens Kamingss Smits (+1,37s), tālākajās vietās atstājot siguldieti Kasparu Dauguli (+1,41 s) un mārupiešus Miku Zvejnieku (+1,69 s) un Robertu Rodi (+2,25 s). Pavisam vīru elites sacensībās pieaugušajiem un junioriem startēja 29 kalnu slēpotāji, no tiem 21 bija Latvijas sportists.

Dāmu sacensībās milzu slalomā 13 dalībnieču konkurencē uzvaru izcīnīja Ieva Meldere no Siguldas, kura, tāpat kā K. Zvejnieks, dienu iepriekš bija pirmā superkombinācijā un otrā supergigantā. Otrās vietas ieguvēju ķekavieti Katrīnu Krūmiņa viņa summā apsteidza par 0,61 sekundi. Trešajā vietā ierindojās Laima Kaufiņa (+2,14 s). Līdere pēc pirmās trases bija igauniete Trīna Tobi, taču otrajā viņa nefinišēja.

Jauniešu sacensībās trešās uzvaras čempionātā izcīnīja siguldietes Rēzija Krastiņa (U-12 vecuma grupā), Žanete Gedra (U-14) un Evelīna Gasūna (U-16), kā arī Lauris Opmanis (U-12). 16 gadus veco dalībnieku konkurencē uzvarēja Žaks Gedra no Siguldas, bet U-14 grupā pie otrā Latvijas čempiona titula tika Daniels Loss.

Ceturtdien Suomutunturos tiks noskaidroti uzvarētāji slaloma disciplīnā.