19.03.2013 12:20

Ķekavā aizvadīti novusa turnīri individuāli un pāriem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavā aizvadīti novusa turnīri individuāli un pāriem arhīvs

Divu dienu laikā Ķekavas sporta klubā aizritēja divas novusa sacensības – viens no Latvijas čempionāta pirmās kārtas turnīriem jauktajās dubultspēlēs un Ķekavas novada individuālais čempionāts.

Par novada labāko novusistu titulu sacentās 23 dalībnieki, informēja Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūrā. Vīru konkurencē, apsteidzot Egilu Cepurīti un Vladimiru Mihnovski, pirmo vietu izcīnīja Juris Pūpols, bet starp dāmām labākā izrādījās Daina Vanaga.

Dienu iepriekš Ķekavā risinājās viens no sešiem Latvijas čempionāta pirmās kārtas turnīriem jauktajās dubultspēlēs. Desmit pāri cīnījās par sešām ceļazīmēm uz nākamo kārtu, kas paredzēta aprīļa beigās.

Ķekavas čempione Daina Vanaga pārī ar rīdzinieku Aivaru Lapsiņu ierindojās astotajā vietā un otrajam posmam nekvalificējās. Toties tas bija pa spēkam vairākiem citiem duetiem no Pierīgas.

Par Ķekavas turnīra uzvarētājiem kļuva mājinieks Gunārs Evers kopā ar Birutu Babru no Aizkraukles, kuri deviņās spēlēs guva piecas uzvaras, divreiz nospēlēja neizšķirti un piedzīvoja divus zaudējumus. Ceturto vietu ieguva Biruta un Edgars Siliņi no Baldones, bet piekto – viņu novadnieki Līga Pūtele un Kaspars Čudars (šiem abiem pāriem pa trim uzvarām, pieciem neizšķirtiem un vienam zaudējumam).

Līdzīgā turnīrā, kas notika Bauskā, ceturto un piekto vietu attiecīgi ieguva Laura Grandāne un Kristaps Zariņš no Babītes, kā arī Sergejs Varša no Babītes pārī ar jelgavnieci Guntu Mūrnieci. Turnīrā Tukumā ceturtajā vietā ierindojās Karīna Ķemere no Mārupes un Ainārs Grosens no Babītes, bet Ozolniekos piektais bija Juris Firsts no Ķekavas kopā ar jelgavnieci Maiju Balaku.

Latvijas čempionāta otrās kārtas turnīrs notiks 30. martā divās grupās Rīgā un Bauskā. Katrā piedalīsies pa 18 duetiem, no kuriem finālturnīram kvalificēsies vienpadsmit labākie.