18.03.2013 12:19

Bricis un Emilie Jolie uzvar ziemas čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Bricis un Emilie Jolie uzvar ziemas čempionātā Latvijas Jātnieku federācija

Par Latvijas ziemas čempionāta uzvarētāju šķēršļu pārvarēšanā kļuvis Babītes novada jātnieks Ģirts Bricis.

Pēdējā posma galvenajā maršrutā ar 130 cm augstiem šķēršļiem sporta kluba "Sport de Lux" pārstāvis ar zirgu Emilie Jolie ieņēma otro vietu, bet trešajā vietā ierindojās Maira Leja ar Anytime Pikabello Z no Jaunmārupes jātnieku sporta kluba "Temperaments". Uzvarēja Andis Vārna ar Leridu (sporta klubs "Quatro").

Triju posmu kopvērtējumā Ģ. Bricim un M. Lejai abiem bija pa 55 punktiem, taču atbilstoši nolikumam par čempionu kļuva Ģ. Bricis, kurš izcīnīja augstāku vietu pēdējā posmā. Trešajā vietā ierindojās A. Vārna (45 p.). Šie trīs jātnieki katrs izcīnīja pa vienai uzvarai atsevišķu posmu galvenajos maršrutos.

"Es riskēju distancē mazliet vairāk nekā Maira, līdz ar to maršrutā ieguvu otro vietu, viņa – trešo, kas arī čempionāta gala iznākumu izšķīra man par labu," Latvijas Jātnieku federācijas informācijā citēts čempions. "Kopumā jāteic, ka ziemas čempionāts aizvadīts veiksmīgi. Zirgi lec un jūtas labi, tikai pašam bija grūtāk startēt pēc pārslimotas gripas. Jāgatavojas vasaras sezonai."

Pirmo vietu sacensībās junioriem un jaunajiem jātniekiem ieņēma Laura Penele no Mārupes novada zemnieku saimniecības "Lielceri", bet kopvērtējumā jātniekiem līdz 16 gadu vecumam uzvarēja Sabīne Siliņa no Ķekavas novada sporta kluba "Mežstrazdiņi".