17.03.2013 15:25

Siguldas snovbordists sestais Eiropas kausa posmā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas snovbordists sestais Eiropas kausa posmā www.brandnertal.at

Artūrs Vasarājs ieņem sesto vietu arī Eiropas kausa kopvērtējumā un debitē Pasaules kausa izcīņas posmā "slopestyle" disciplīnā.

Sestdien Austrijas pilsētā Brandā Eiropas kausa trešā posma sacensībās A. Vasarājs ar 64,75 punktiem ieņēma sesto vietu 18 dalībnieku konkurencē. Vēl labāk veicās rīdziniekam Tomam Petrusevičam, kurš ar 73,75 izcīnīja otro vietu, atpaliekot tikai no uzvarētāja austrieša Rolanda Hērtnagla (86,50 p.).

Attiecīgi sesto un otro vietu abi latvieši ieņem arī Eiropas kausa kopvērtējumā. Vēl vienas sacensības snovborda frīstaila meistariem bija paredzētas svētdien, taču tās nenotika spēcīgā vēja dēļ.

Dienu iepriekš abi Latvijas sportisti, kuri cer izcīnīt ceļazīmes uz Soču ziemas olimpiskajām spēlēm, startēja Pasaules kausa izcīņas posmā Čehijā. Kvalifikācijā T. Petrusevičs ieņēma 54. vietu un A. Vasarājs 65. vietu. Šī bija Latvijas snovbordistu debija tāda līmeņa sacensībās "slopestyle" disciplīnā, kas Soču olimpisko spēļu programmā iekļauta pirmo reizi.

"Slopestyle" ir snovborda frīstaila disciplīna, kurā trase veidota no dažādiem elementiem, uz kuriem sportistam jācenšas izpildīt pēc iespējas sarežģītāki triki.