15.03.2013 21:56

Pierīgas trio turpinās cīņas LBL3 izslēgšanas turnīrā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas trio turpinās cīņas LBL3 izslēgšanas turnīrā www.delfi.lv

Carnikavas basketbolisti piektdien Rūjienā izcīna uzvaru ar precīzu tālmetienu pēdējā sekundē, siguldieši savā laukumā piekāpjas līderiem cēsniekiem.

Pateicoties labvēlīgiem citu spēļu rezultātiem, jau pirms piektdienas spēles vietu Latvijas Basketbola līgas trešās divīzijas "play off" zonā bija nopelnījis basketbola klubs "Sigulda", kas savā laukumā ar 59:74 (30:43) piekāpās LBL3 līderiem "Dārznieks"/Cēsis komandas basketbolistiem.

Mājinieki mača gaitā vadībā nebija ne reizi. Cēsnieki guva pirmos sešus punktus un pirmo ceturtdaļu pabeidza ar iespaidīgu pārsvaru 29:13. Spēles otro posmu siguldieši sāka apņēmīgi un pirmajās četrās minūtēs starpību samazināja līdz deviņiem punktiem (22:31), taču viņa ofensīva tika piebremzēta un pārtraukumā viesi devās ar 13 punktu pārsvaru.

Pēc lielā pārtraukuma Cēsu basketbolisti pamazām sasniedza 25 punktu pārsvaru (62:37) un, lai arī mājiniekiem starpību izdevās samazināt, nopietni pretinieku uzvaru apdraudēt viņi nespēja. BK "Sigulda" labā Artūrs Melnieks guva 21 un Ilmārs Cīrulis desmit punktu.

Pavisam citā situācijā bija Carnikavas komanda, kas turpina cīņu par vietu labāko četriniekā un laukuma priekšrocībām vismaz izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā. Viņu pretinieki piektdien bija sporta klubs "Rūjiena", kas savukārt vēl saglabāja cerības iegūt pēdējo ceļazīmi uz "play off" spēlēm.

Pēc līdzīga spēles sākuma Rūjienas komandas veica strauju izrāvienu un otrās ceturtdaļas vidū panāca 21:7. Carnikavieši pusi spēles veica pakaļdzīšanos, līdz astoņas minūtes līdz pamatlaika beigām izlīdzināja rezultātu (49:49).

Atlikušajā laikā pārmaiņus vadībā bija abas komandas, bet pēdējo vārdu teica viesi. Pēdējam uzbrukumam, tobrīd zaudējot divus punktus, viņiem atlika četras sekundes. Bumba nonāca pie Edgara Vecuma, kurš iepriekš bija aizmetis garām visus septiņus tālmetienus, taču šoreiz līdz ar finālsirēnu bija precīzs – 67:66! Carnikavas kluba labā Kristaps Odziņš guva 15, Kaspars Čaupals 11 un Rolands Dovgjallo 10 punktu.

LBL3 turnīra tabulā Carnikavas klubs ar 14 uzvarām 21 spēlē ieņem ceturto vietu, Saulkrastu komanda ir sestajā vietā (12 uzvaras 20 spēlēs) un BK "Sigulda" septītajā vietā (10 uzvaras 21 spēlē). Pamatturnīra pēdējās spēles notiks nākamnedēļ. Pirmdien Carnikava savā laukumā uzņems basketbola klubu "Salacgrīva", Saulkrastu komanda otrdien uzņems SK "Rūjiena" un piektdien viesosies pie BK "Salacgrīva", bet BK "Sigulda" regulāro sezonu beigs ceturtdien viesos pret Jūrmalas sporta skolas komandu.