14.03.2013 13:15

Pasaules kērlinga čempionātā arī carnikavietes

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Una Ģērmane un Dace Munča Latvijas komandas sastāvā sestdien "Volvo" hallē Rīgā startēs pasaules dāmu kērlinga čempionātā, kurā arī turpināsies cīņa par ceļazīmēm uz ziemas olimpiskajām spēlēm Sočos.

Abas carnikavietes pārstāv Jelgavas kērlinga klubu un čempionātā spēlēs kopā ar komandas kapteini Ivetu Stašu-Šaršūni, Ievu Krustu un Zandu Bikši. Iepriekšējā pasaules čempionātā šī komanda guva vienu uzvaru, piedzīvoja desmit zaudējumus un palika pēdējā 12. vietā, bet pērn decembrī Eiropas čempionātā izcīnīja pirmo vietu B grupā un atgriezās elites grupā.

Pasaules čempionātā Rīgā piedalīsies 12 komandas no Dānijas, Itālijas, Japānas, Kanādas, Krievijas, Ķīnas, Latvijas, Skotijas, Šveices, Vācijas un Zviedrijas. No sestdienas līdz ceturtdienai tās izspēlēs viena apļa turnīru, bet pēc tam četras labākās izlases turpinās cīņu par medaļām. Spēles katru dienu risināsies trijās sesijās uz četriem ledus celiņiem vienlaikus.

Latvijas izlases spēļu laiki: 16. martā plkst. 19 pret Zviedriju, 17. martā plkst. 14 pret Kanādu un plkst. 19 pret Japānu, 18. martā plkst. 8.30 pret Itāliju un plkst. 18.30 pret Vāciju, 19. martā plkst. 13.30 pret Krieviju un 18.30 pret Skotiju, 20. martā plkst. 8.30 pret ASV un plkst. 18.30 pret Ķīnu, 21. martā plkst. 8.30 pret Šveici un plkst. 13.30 pret Dāniju.

Ņemot vērā šī un iepriekšējā pasaules čempionāta rezultātus, tiks noteiktas arī septiņas labākās komandas, kas iegūs tiesības piedalīties nākamā gada ziemas olimpiskajās spēlēs. Pārējām būs iespējas pacīnīties par vēl divām ceļazīmēm uz Sočiem īpašā kvalifikācijas turnīrā.

Pasaules čempionāta rīkotāji informēja, ka turnīru Eiropā translēs kanāls "Eurosport", bet visā pasaulē televīzijas pasākuma auditorija varētu sasniegt 75 miljonus. Vairākas Latvijas komandas spēles pārraidīs arī televīzijas kanāls LTV7.

"Volvo" ledus hallē biļetes uz vienu sesiju maksās 3–5 latus, uz vienu dienu 10–15 latus, bet par 75 latiem iespējams iegādāties biļeti uz visu čempionātu. Bērniem līdz 16 gadu vecumam ieeja bez maksas.