12.03.2013 13:49

"Karsta" nedēļas nogale Siguldas kalnu slēpošanas trasēs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Karsta" nedēļas nogale Siguldas kalnu slēpošanas trasēs www.infoski.lv

Brīvdienās teicamos laika apstākļos noskaidroti ziemas sezonas garumā ilgušo kalnu slēpošanas sacensību uzvarētāji bērniem un pieaugušajiem, kā arī Latvijas čempionāta laureāti snovborda slalomā.

Reiņa trases "AXA" bērnu parkā aizvadīts mini slaloma sacensību "Mazais Reinis" pēdējais posms pašiem mazākajiem. Mazuļu grupā censoņiem līdz triju gadu vecumam pirmās trīs vietas kopvērtējumā ieguva Elza Zelča, Paula Greitāne un Heidija Ciagune, 4–5 gadus veco grupā labākie bija Justīne Brutāne, Annija Kalvišķe un Miķelis Būka, bet 6–7 gadus veco grupā pirmajā trijniekā iekļuva Paula Malkava, Elīna Kulberga un Markuss Gaļinovskis.

Sacensību "Mazais Reinis" trīs posmos kopumā piedalījās vairāk nekā 200 mazo slēpotāju, turklāt mazākajam sacensību dalībniekam, tāpat kā pērn, bija tikai divi gadi.

Sestdien Pilsētas trasē 70 dalībniekus pulcēja Čaiņiku kausa izcīņa amatieriem, iesācējiem un tiem, kas nav trenējušies sporta skolās un nekad nav piedalījušies Latvijas ranga sacensībās. Uzvarētāji tika noteikti trijās vecuma grupās dāmām un piecās vīriem.

Dāmām pirmās vietas ieguva Denisa Druka-Jaunzeme, Inese Čodare un Guntra Ozola, bet vīriem uzvarētāju laurus nopelnīja Artūrs Vēveris, Mārtiņš Varkalis, Atis Lazdiņš, Austris Sirmais un Jānis Lilje.

Svētdien turpat Pilsētas trasē notika Latvijas čempionāts snovborda slalomā jauniešu, sporta un meistaru grupās. Kvalifikācijai sekoja izslēgšanas sacensības, kas beidzās ar uzvarētāju noskaidrošanu finālos.

Izšķirošajā braucienā jaunietēm Emelija Gillersteda uzvarēja Paulu Annu Vītolu, bet sporta klases finālā Signe Valdusa pārspēja Paulu Priedi. Finālā junioriem Aleksandrs Ablaževičs uzvarēja Toms Vītolu, sporta klasē – Andris Ablaževičs Ansi Blumbergu, bet meistaru klasē – Juris Vasioleks Māri Jēgeru.

Divas dienas sacensības aizritēja arī Kaķīškalna trasē. Sestdien ar ceturtā posma sacensībām noslēdzās Vilciņa kausa izcīņa 2003.–2007. gadā dzimušiem bērniem, kurā šosezon startēja 163 jaunie kalnu slēpotāji.

Summā vērtējot divus labākos rezultātus atsevišķos posmos, vecākajā grupā uzvarēja Paula Lucāne un Kristofers Gulbis, 2004. gadā dzimušo grupā – Helēna Ērenpreisa un Gustavs Valpēteris, 2005. gadā dzimušo – Patrīcija Ansonska un Artemijs Terlanovs, 2006. gadā dzimušo – Elza Saļņikova un Rūdolfs Beķeris, bet jaunākajā grupā – Marta Bērziņa un Nils Neo Trapāns.

Savukārt svētdien Kaķīškalnā tika aizvadīts pēdējais posms "Ski Box" kausa izcīņā, kurā atsevišķās grupās ar meistarībā līdzvērtīgiem varēja sacensties gan amatieri, gan Latvijas izlases kalnu slēpotāji, gan seniori.

Četru posmu kopvērtējumā vecuma grupā virs 35 gadiem lietpratējiem pirmo vietu ieguva Edgars Kupčs no Rīgas. Vīriem lietpratējiem līdz 35 gadu vecumam labāko rezultātu sasniedza Kārlis Švalbe no Siguldas. Jaunāko lietpratēju sieviešu grupā uzvaru guva siguldiete Elīna Sabīne Nežborte, bet lietpratējām virs 35 gadiem – Žaklīna Frickausa. Amatieru grupās par uzvarētājiem kļuva Anna Matvejeva, Kristīne Kristone, Denisa Druka-Jaunzema, Dainis Norītis, Jānis Trops un Arnis Inčs.