11.03.2013 15:24

Saulkrastiešiem iespējas sportot – vēl plašākas

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Ja agrāk Saulkrastos dominēja volejbols, tad tagad tam pievienojušies arī citi sporta veidi./Attēlam ir ilustratīva nozīme. Ja agrāk Saulkrastos dominēja volejbols, tad tagad tam pievienojušies arī citi sporta veidi./Attēlam ir ilustratīva nozīme. arhīvs

Lai gan ekonomiskās krīzes dēļ pašvaldība bija spiesta samazināt finansējumu arī sporta aktivitātēm, pēdējo piecu gadu laikā Saulkrastos to skaits ir palielinājies, it īpaši bērniem un jauniešiem.

"Ja palūkojamies, kādi sporta veidi mums novadā ir populāri, var secināt, ka saulkrastieši ir gan aktīvi volejbolisti un basketbolisti, gan futbolisti un florbolisti," zina teikt pašvaldības aģentūras "Saulkrastu kultūras un sporta centrs" direktore Judīte Krūmiņa.

Salīdzinoši 2009. gadā Saulkrastos bija bērnu un jauniešu treniņgrupas basketbolā, volejbolā, futbolā un florbolā, kā arī orientēšanās sportā, bet pieaugušajiem bija savas komandas basketbolā šautriņmešanā, florbolā un volejbolā. Savukārt pagājušajā gadā šim "pulciņam" pievienojās arī bērnu un jauniešu džudo treniņgrupa, kā arī vingrošana un futbola klubs "Supernova".

Tāpat šai vecuma grupai tiek piedāvāta iespēja apmeklēt karatē nodarbības, bet pieaugušajiem papildus jau esošajām aktivitātēm klāt nākusi iespēja sevi realizēt galda tenisā, bet senioriem – veselības vingrošanā.

"Mums ir idejas, kā sportiskās aktivitātes padarīt vēl pieejamākas, piemēram, šo piecu gadu laikā ir iecere izbūvēt āra trenažierus, slidotavu, kā arī organizēt netradicionālo sporta veidu sacensības pludmalē," nākotnes iecerēs dalās J. Krūmiņa.


Viņai un kolēģiem arī netrūkst ideju, kā uzlabot sporta un kultūras infrastruktūru, lai gan šajos piecos gados ar ierobežotajiem līdzekļiem paveikts ļoti daudz. Turklāt notikušas dažas "pārbīdes", piemēram, pašvaldība atguvusi vietējo estrādi.