09.03.2013 19:35

Foto: Ledus trašu zvaigznes kopā ar faniem svin sezonas beigas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Pozitīvā atmosfērā aizvadītajā pasākumā "Ledus trašu zvaigznes un karaļi" Siguldā līdzjutēji pateicas sportistiem par šosezon sasniegtajiem panākumiem, sportisti līdzjutējiem – par atbalstu.

Brīnišķīgie laika apstākļi un Ziemas festivāla norise sestdien Siguldā bija pulcējusi ļoti kuplu skaitu sporta un izklaides cienītāju, padarot sezonas noslēguma pasākumu, šķiet, par vienu no labāk apmeklētajiem notikumiem kamaniņu un bobsleja trasē pēdējos gados. To atklāja Saeimas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas un Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas prezidenta Ivo Feriāni uzrunas.

Diena sākās ar sportiskajā ziņā nopietnāko programmas daļu – Latvijas čempionāta medaļas sadalīja kamaniņu braucēji. Dāmu konkurencē katra no māsām Tīrumām atsevišķos braucienus uzrādīja pa vienam labākajam rezultātam, taču summā Elīza izrādījās nedaudz ātrāka par Maiju, kura sestdien nedaudz negaidīti paziņoja par sportistes karjeras beigām. Trešajā vietā ierindojās Ulla Zirne, kura bija labākā starp četrām juniorēm.

Arī vīru sacensībās startēja seši kamaniņu braucēji un sarindojās atbilstoši uzrādītajiem rezultātiem sezonas otrajā pusē – Mārtiņš Rubenis pārspēja Ināru Kivlenieku un Kristapu Mauriņu, bet Riks Kristens Rozītis bija ātrākais starp junioriem. Divnieku ekipāžu konkurencē, nestartējot brāļiem Šiciem, Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš bija krietni pārāki pār junioriem Kristenu Putinu un Imantu Marcinkēviču.

Sešas divnieku ekipāžas piedalījās "Binders"/"Arčers" kausa izcīņā bobslejā uzvarēja Oskars Melbārdis ar Daumantu Dreiškenu, apsteidzot Uģi Žaļimu ar Vairi Leibomu un Oskaru Ķibermani ar Raivi Zīrupu. Uz vienām sacensībām bobsleja pilota statusā bija atgriezies Edgars Maskalāns, kurš kopā ar Raivi Broku ieņēma ceturto vietu.

Pasākuma apmeklētāju lielākā uzmanība saprotamu iemeslu dēļ bija veltīta skeletonistiem Martinam un Tomasam Dukuriem. Un brāļi nelika vilties. Vispirms nobrauca pa trasi, tērpušies elegantos uzvalkos (Dāvis Dreimanis to paveica tautas tērpā un Lelde Priedulēna – balerīnas svārciņos), bet tad pildīja solīto un daudz laika veltīja neskaitāmiem autogrāfiem un fotogrāfijām ar līdzjutējiem, pa vidu vēl arī pagūstot piedalīties stafešu sacensībās kopā ar kamaniņu braucējiem un bobslejistiem. Tajā uzvarēja komanda, kurā kopā ar Tomasu brauca M. Tīruma, I. Kivlenieks un Melbārdis/Dreiškens.

Skatītājiem arī tika dota iespēja pašiem izmēģināt, ko nozīmē gulēt skeletona kamanās (gan ne braucot pa trasi), kā arī pavērot "sacensības" braukšanā pa trasi uz sniega lāpstām, bet bērni starta estakādē pavizināties ar īstiem bobiem.