09.03.2013 10:09

Uzvara Saulkrastu basketbolistiem astoņnieka cenā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Artjoms Ribakovs Artjoms Ribakovs www.basket.lv

Panākums Rīgā garantē saulkrastiešiem iekļūšanu astoņu labāko komandu vidū un kvalificēšanos Latvijas Basketbola līgas trešās divīzijas izslēgšanas turnīram.

Piektdien Saulkrastu basketbolisti viesos ar 88:75 pārspēja turnīra tabulas pēdējā vietā esošo bērnu un jauniešu basketbola skolas "Rīga"/Pārdaugava'95 komandu.

Pirmais izrāviens izdevās viesiem (18:9), taču rīdzinieki to dažu minūšu laikā likvidēja un uz mirkli pat atguva vadību (20:19). Pārtraukumā Saulkrastu basketbolisti devās ar septiņu punktu pārsvaru, bet trešajā ceturtdaļā to pieaudzēja līdz 64:45 un praktiski izšķīra cīņas iznākumu.

Uzvarētāju rindās izcēlās Artjoms Ribakovs, kurš guva 22 punktus, izdarīja septiņas rezultatīvas piespēles, pārķēra piecas pretinieku piespēles un izcīnīja četras atlēkušās bumbas. 16 punkti un astoņas izcīnītas bumbas Edgara Brumermaņa kontā, Reinim Birzniekam 13 punktu.

Līdz ar piektdienas uzvaru – vienpadsmito sezonas 19 mačos – Saulkrastu komanda apsteigusi basketbola klubu "Sigulda" un pakāpusies uz sesto pozīciju turnīra tabulā. Tā kā devītajā vietā esošajiem Jūrmalas sporta skolas basketbolistiem ir tikai astoņas uzvaras un pamatturnīrā atlikušas divas spēles, viņi pat teorētiski vairs nevar atņemt saulkrastiešiem vietu pirmajā astoņniekā.

Cīņu par medaļām "play off" turnīrā turpinās arī Carnikavas basketbolisti (13–7), bet siguldiešiem (10–10) par vietu astoņniekā vēl jāpacīnās. 15. martā savā laukumā viņi tiksies ar vienu no LBL3 līdervienībām "Dārznieks"/Cēsis.