08.03.2013 16:00

Saeimā sveic Dukuru un citus ziemas sporta izcilniekus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Saeimā sveic Dukuru un citus ziemas sporta izcilniekus Ernests Dinka, Saeimas Kanceleja

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa piektdien Saeimas namā sveica ziemas sporta veidu pārstāvjus, kas sekmīgi startējuši aizvadītās sezonas pasaules un Eiropas čempionātos, kā arī Pasaules kausa izcīņā.

S. Āboltiņa pasniedza medaļu ar Saeimas nama attēlu un Saeimas Prezidija atzinības rakstu četrkārtējam Pasaules kausa ieguvējam skeletonā siguldietim Martinam Dukuram. Saeimas Prezidija atzinības rakstus un jubilejas monētas Saeimas priekšsēdētāja pasniedza Latvijas skeletonistiem, bobslejistiem un kamaniņu braucējiem. Savukārt sportistu treneri un sporta federāciju pārstāvji saņēma Saeimas priekšsēdētājas atzinības rakstus, informēja Saeimas Preses dienestā.

"Tas, ko dara ikviens no jums, ir grūts un smags darbs, tie ir sviedri, traumas un pārdzīvojumi. Savukārt, kamēr jūs esat čempionātos, mums šeit – mājās – ir citi pārdzīvojumi, gan skatoties televīziju, gan lasot virsrakstus presē. Tad, uzzinot par jūsu sasniegumiem un apzinoties, cik daudz darba esat ieguldījuši, mēs no sirds lepojamies," sacīja Saeimas priekšsēdētāja, uzrunājot sportistus, Latvijas Olimpiskās komitejas un sporta veidu federāciju pārstāvjus.

S. Āboltiņa uzsvēra, ka šī ziemas sporta veidu pārstāvjiem bijusi medaļām bagāta sezona un pauda cerību, ka tā ir tikai iesildīšanās pirms olimpiskās sezonas. "2014. gada ziemas olimpiskās spēles, kas notiks Sočos, skatīsies ikviens no mums, turot īkšķus par jums, mūsējiem, par Latviju," teica Saeimas priekšsēdētāja.

S. Āboltiņa pateicās ikviena sportista ģimenei, uzsverot ģimenes atbalsta nozīmi un sapratni grūtos brīžos, treneriem, ikvienam Olimpiskās komitejas un sporta federāciju pārstāvim, uzsverot, ka augsti sasniegumi nav iedomājami bez komandas atbalsta.

Viesojoties Saeimas namā, sportistiem arī bija iespēja uzzināt vairāk par parlamenta darbu un iejusties deputātu darbavietās Saeimas sēžu zālē.

Jau ziņots, ka sestdien Siguldā notiks ziemas sezonas noslēguma pasākums "Ledus trašu zvaigznes un karaļi", kurā līdzjutējiem būs iespēja vienviet vērot Latvijas skeletonistu, bobslejistu un kamaniņu braucēju sniegumu, kā arī citas atraktīvas izklaides.