07.03.2013 14:30

Viss Latvijas zelts – Pierīgas jaunajiem kamaniņu braucējiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Viss Latvijas zelts – Pierīgas jaunajiem kamaniņu braucējiem Krišjānis Grantiņš

Latvijas jaunatnes meistarsacīkstēs gandrīz visas godalgotās vietas savā starpā sadalījuši Saulkrastu, Siguldas, Salaspils, Ropažu un Stopiņu novadu pārstāvji.

Čempionāta laureāti tika noteikti trijās vecuma grupās individuālajās sacensībās, kā arī divnieku ekipāžām. Vecākajā A grupā jauniešiem (1995./98. g. dz.) par uzvarētāju kļuva Kristers Aparjods no Saulkrastiem. Divu braucienu summā viņš par sekundi apsteidza rīdzinieku Kārli Krišu Matuzelu un ropažnieku Kristenu Putinu.

B grupā (1998./99. g. dz.) pirmās trīs vietas izcīnīja Edgars Karnītis no Saulkrastiem, sacensībās Salaspils novadu pārstāvošais Konstantīns Buglaks no Upesleju rehabilitācijas internātpamatskolas, kā arī Roberts Plūme no Ropažiem. Savukārt C grupā (2000. g. dz. un jaunāki) godalgoto trijniekā iekļuva Ulbrokas vidusskolas audzēknis Lūkass Krasts, ropažnieks Kaspars Rinks un Rolands Ķēniņš no Saulkrastiem.

Sacensībās A grupā jaunietēm startēja tikai divas dalībnieces – siguldiete Laura Virsniece par gandrīz pusotru sekundi divu braucienu summā pārspēja Paulu Ābeli no Jēkabpils. Divas medaļas bija jāpasniedz arī pēc B grupas sacensībām – uzvarēja šāgada Jaunatnes ziemas olimpiādes čempione Zelma Bite no Siguldas 2. vidusskolas, otrā bija saulkrastiete Elīna Žurzdiņa, bet vēl viena Saulkrastu jaunā kamaniņu braucēja Kate Keita Fārenhorste otrajā braucienā tika diskvalificēta. C grupā Saulkrastu vidusskolas skolniece Anda Upīte, kura pārstāvēja Sējas novadu, apsteidza Arinu Cicjuru no Ropažiem un Sigitu Bērziņu no Siguldas.

Triju divnieku ekipāžu konkurencē pārliecinoši labākie izrādījās siguldieši Ralfs Bērziņš un Andis Andrejonoks, otri bija Aksels Tupe un Kaspars Šļahota no Ulbrokas vidusskolas, bet trešie – Ralfs un Alekss Vanzoviči no Siguldas.

Sestdien Siguldas kamaniņu un bobsleja trasē pasākumā "Ledus trašu zvaigznes un karaļi" risināsies Latvijas čempionāts kamaniņu sportā pieaugušajiem un junioriem. Pirmais brauciens paredzēts plkst. 12.25, otrais – stundu vēlāk, apbalvošana aptuveni plkst. 16.