04.03.2013 11:31

Slēpotāji un snovotāji cīnās par Siguldas kausiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Slēpotāji un snovotāji cīnās par Siguldas kausiem www.ba2.lv

Divu dienu sacensībās "Siguldas kauss" Pilsētas trasē piedalījušies gandrīz divi simti kalnu slēpošanas un snovborda cienītāju, nedaudz mazāk Laurenču trasē startēja distanču slēpošanas sacensībās.

Sestdien par balvām sacentās snovborda cienītāji. Vispirms viņi aizvadīja kvalifikācijas sacensības, bet pēc tam cīnījās aci pret aci paralēlā slaloma distancē. Uzvarētāji tika noteikti piecās vecuma grupās, un pirmās vietas izcīnīja Emelija Gillersteda, Signe Valdusa, Nauris Putenis, Andris Ablaževičs un Māris Jēgers.

Dienu vēlāk, krietni sarežģītākos laika apstākļos, Siguldas kausus sadalīja kalnu slēpotāji, sacenšoties milzu slaloma trasēs. Lielākā konkurence bija 10 un 12 gadus veco sportistu grupās, kur dalībnieku skaits pārsniedza pusotru desmitu, bet uzvarētāji tika noteikti grupās no sešu līdz 80 gadu vecumam (dažās gan bija tikai pa vienam kalnu slēpotājam).

Pirmās vietas savās grupās izcīnīja: 6 gadus vecie – Marta Bērziņa un Nils Neo Trapāns, 8 g. v. – Patrīcija Ansonska un Artemijs Terlanovs, 10 g. v. – Helēna Ērenpreisa un Kristofers Gulbis, 12 g. v. – Rēzija Krastiņa un Lauris Opmanis, 14 g. v. – Luīze Brauere un Klāvs Vorslavs, 19 g. v. – Ieva Meldere un Miks Zvejnieks, 20 g. v. – Katrīna Volgemute un Dainis Krauja, 30 g. v. – Denisa Druka-Jaunzeme un Kārlis Priedītis, 40 g. v. – Vizma Pūce un Pauls Stēga, 50 g. v. – Katerina Gillersteda un Ivars Ozoliņš, 60 g. v. – Jānis Ciaguns, 70 g. v. – Jānis Lilje, 80 g. v. – Zigurds Krasts.

Savukārt Laurenču slēpošanas trasē Siguldas Ziemas festivāla ietvaros notika tradicionālās sacensības distanču slēpošanā, kas sastāvēja no divām distancēm. Pirmo distanci – 1,4 km garo prologu – veica visi dalībnieki, bet otrajā distancē – no 1,4 līdz 10 km atkarībā no vecuma grupas – dalībnieki startēja pēc iedzīšanas sacensību principiem, ņemot vērā prologa rezultātus.

Par uzvarētājiem atsevišķās vecuma grupās kļuva: 12 g.v. – Samanta Krampe un Gustavs Lukstiņš, 14 g.v. – Laura Elizabete Kvāle un Rūdolfs Zosārs, 16 g.v. – Katrīna Pāvula un Renārs Strupulis, 18 g.v. – Silvestrs Sebris, 21 g.v. – Baiba Bendika un Jānis Paipals, 35 g.v. – Kristīne Veita un Kaspars Kārkliņš, 45 g.v. – Liena Gulbe un Raitis Zuļģis, 55 g.v. – Aija Alksne un Līgonis Bečers.